Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOMAK S NEZABORAVNOM TUGOM U GLASU

Preminuo pjevač najvećeg ljetnog hita iz 80-ih

Saša Zurovac u filmu "Sjećaš li se Dolly Bell"
Foto: Screenshot
10.10.2016.
u 15:42

Zurovac će ostati upamćen kao izvođač najpoznatije "ljetne" pjesme, iz filma "Sjećaš li se Dolly Bell", u kojem je odigrao ulogu Vlade Klikera, tinejdžera s blagim autizmom.

Saša Zurovac, izvođač legendarne pjesme “Na morskome plavom žalu” iz filma "Sjećaš li se Dolly Bell" redatelja Emira Kusturice i scenarista Abdulaha Sidrana, preminuo je u subotu, 8. listopada, u 69. godini. Momak plave kose, s nezaboravnom tugom u glasu izveo je  pjesmu koja je vrlo brzo postala hit. Poslije njega su je pjevali mnogi – Jura Stublić, Bajaga, Riblja Čorba, Kraljevi ulice, ali nitko ni blizu kao on.

Zurovac će ostati upamćen kao izvođač najpoznatije "ljetne" pjesme, iz filma "Sjećaš li se Dolly Bell", u kojem je odigrao ulogu Vlade Klikera, tinejdžera s blagim autizmom. Poslije "Dolly Bell", igrao je u filmovima "Otac na službenom putu" Emira Kusturice i "Život radnika" Miroslava Ćire Mandića.

Nije morao glumiti, igrao je sebe

Zurovac je bio sarajevski naturščik, kojeg je Kusturica slučajno pronašao i napravio od njega pravu zvijezdu. Saša u tom filmu nije morao puno glumiti, igrao je – sebe. U sklopu uloge, kao glavni vokal dječačkog banda, otpjevao je pjesmu "Na morskome plavom žalu". Film je doživio veliki uspjeh i Kusturicu katapultirao kao velikog redatelja. Saša je poslije snimio singlicu s pjesmom koja je postala vrlo popularna i doživjela brojne obrade. Tijekom života boravio je u zavodima za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba u Pazariću, Fojnici, Bakovićima, prije nego što je 8. listopada preminuo potpuno sam i zaboravljen. Saša Zurovac bit će sahranjen 12. listopada na Gradskom groblju Bare u Sarajevu u 15 sati, javlja Radio Sarajevo.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
00:43 11.10.2016.

Vrijeme brzo prolazi,a ulogu Zurovca u filmu teško je zaboraviti...Smrt ne postoji,to je iluzija,život je besmrtan,samo je u rasponu,od biljke pa prema savršenijim oblicima,sve po zasluzi,dakako...

IM
Immanuell
13:26 11.10.2016.

Nezaboravna pjesma, izvođač upisan u vjekove. Skromno živio, skroman umro. Laka mu zemlja. Počivao u miru Božjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije