Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAY THOMAS

Preminuo pjevač proslavljene britanske rock-grupe

Ray Thomas
Foto: Reuters
1/3
08.01.2018.
u 10:37

U priopćenju diskografskih kuća Esoteric Recordings i Cherry Red Records stoji da je Thomas preminuo u svojem domu u Surreyu nedaleko od Londona.

Utemeljitelj proslavljene britanske rock-grupe "The Moody Blues", flautist i pjevač Ray Thomas preminuo je 4. siječnja u dobi od 76. godina, četiri mjeseca prije nego što će grupa službeno postati član Kuće slavnih rock & rolla (Rock & Roll Hall of Fame) u Clevelandu.

U priopćenju diskografskih kuća Esoteric Recordings  i Cherry Red Records stoji da je Thomas preminuo u svojem domu u Surreyu nedaleko od Londona.

Ne navodi se uzrok smrti, no poznato je da je Thomas 2014. objavio da mu je u rujnu 2013. dijagnosticiran rak prostate.

Karijeru je započeo svirkama u blues grupama u Birminghamu gdje je 1964. godine s Michaelom Pinderom i Dennyjem Laineom osnovao grupu "The Moody Blues". S bandom je nastupao od njegova osnivanja 1964. do 2002. kada se povukao zbog narušena zdravlja.

Iako se u početku uglavnom oslanjala na blues, grupa je vrlo brzo postala utemeljitelj progresivnog roka, a zauvijek će ostati zapamćena po hitu koji je obilježio šezdesete godine "Noći u bijelom satenu" (Nights in White Satin) u kojemu je Thomas na flauti izveo antologijski solo.

 

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prarvat
12:48 08.01.2018.

To je ok za nas hipije. 76 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije