Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Swing ruho

Poslušajte kako je Marko Tolja obradio pjesmu 'Rijeka snova'

Marko Tolja
Foto: Promo
1/3
26.04.2017.
u 19:37

Pjevača donosi jedanaest swing obrada poznatih domaćih pop i rock hitova okupljenih na albumu nazvanom „Stavi pravu stvar.“

Zajednički projekt sedamnaest vrhunskih glazbenika Jazz orkestra HRT-a predvođenih dirigentom Andreasom Marinellom i virtuoznog riječkog pjevača Marka Tolje donosi jedanaest swing obrada poznatih domaćih pop i rock hitova okupljenih na albumu nazvanom „Stavi pravu stvar.“

Bezvremenske pjesme “Blago onom tko te ima”, “Ja volim samo sebe”, “Rijeka snova”, “Budi moja voda”, “Sanjaj me”, “Nocturno”, “Teške boje”, “Stavi pravu stvar na pravo mjesto”, “Putujem”, “Bitanga i princeza” i “Ugasi me” dobile su potpuno novo ruho u fenomenalnim aranžmanima Zvjezdana Ružića, Mirona Hausera, Joea Kaplowitza i Andreasa Marinella.  Albumom “Stavi pravu stvar” Marko Tolja se vraća svojim korjenima klasičnom “Big band” zvuku.

Najavni singl ovog odličnog projekta je pjesma „Rijeka snova“  za koju je Hrvoje Banić napravio dinamičan videospot. Radnja videospota je dokumentarni zapis nastao u studiju 11 HRT-a koji prikazuje Marka i izvrsne glazbenike iz orkestra u procesu snimanja albuma.

Riječki  glazbenik je oduševljen novim materijalom jer je pronašao „svoju“ nišu s bigbendovskom pratnjom Jazz Orkestra HRT-a na albumu „Stavi pravu stvar“. A ta „stvar“ je ,dakako, pjesma, koju možeš staviti na puno mjesta i obraditi u različitim žarovima. Istom trasom već su prošli mnogi, od Robbieja Williamsa do Paula Anke i drugih, pa nije čud(n)o da se za isti put odlučio i Tolja. 

Pitanje je samo zašto to već nije napravio ranije, jer kao odličan pjevač, uz to sklon vitage zvuku i slici, po naški „imageu“ pedesetih, nakon rasprodanog koncerta u Vatroslavu Lisinskom kao da je „tražio“ ovakav projekt.  

Uz pouzdani Toljin vokal i usvirani big band te aranažman iskusnog glazbenika Joea Kaplowitza, a znajući za dosadašnju popularnost ovakvih žanrovskih iskoraka ugodnog zvuka, vjerujemo da će pjesma brzo osvojiti slušatelje.

>>'Pristao sam zbog Belme. Da se makne od ocvalog supruga. Za razliku od Mirze ja radim mušku djecu!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije