Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV IZBOR

Ovo je 10 najšokantnijih nastupa u povijesti Eurosonga

Conchita Wurst
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
1/5
15.04.2018.
u 19:22

Tijekom 62. godine poviejsti najpopularnijeg pjevačkog natjecanja u Europi vidjeli smo puno kontrovertnih nastupa. Izabrali smo one koji su nas najviše šokirali

Još malo je vremena ostalo do ovogodišnjeg izdanja Eurosonga, koji će se održati u Lisabonu 8., 10. i 12. svibnja. Tijekom dosadašnja 62 izdanja vidjeli smo puno kontroverznih momenata, a mi smo izabrali 10 najzanimljivijih.

10. Bucks Fizz predstavljaju novi plesni pokret


Britanska grupa Bucks Fizz pobijedila je na Eurosongu 1981. u Dublinu s pjesmom "Making Up Your Mind" i predstavila novi plesni pokret. Sigurno ste dosad milijun puta vidjeli foru kad muški član grupe otrgne haljinu ženskom? To su prvi put napravili upravo ovi Britanci, kojima je pobjeda na Eurosongu donijela zavidnu međunarodnu karijeru i brojne hitove.

9. Bjelorus bi plesao s vukovima

Foto: Promo

Nastup bjeloruskog predstavnika na Eurosongu 2016. ne bi bio toliko zanimljiv da prije odlaska u Stockholm nije poželio da se prilikom izvođenja pjesme "Help You Fly" s njim na pozornici nađu i pravi pravcati vukovi, a on da bude gol. Naravno, nije mu udovoljeno.

8. Zabava ruskih bakica

Još uvijek nije jasno što su Rusi namjeravali 2012. kada su u Baku poslali bakice pod imenom Buranovskiye Babushki. Ako ništa drugo, bakice su napravile odličnu reklamu svojom pjesmicom - "Party For Everbody".

7. Rambo osvojio Europu

Ljudi u regiji dobro su upoznati s genijalnošću Ramba Amadeusa, koji nas posljednjih 30 godina uveseljava svojim nastupima i satirčnim pjesmama. Rambo je predstavljao Crnu Goru 2012. i Europi kroz svoj iskrivljeni rap i satiru isporučio dobru porciju poruka protiv birokracije, Euro zone i zagađenja.

6. Upoznajte Verku Serduchku

Svi pamte Eurosong 2007. i kontroverzni nastup Verke Serduchke, prve drag queen na pozornici Eurosonga. Komični nastup glumca Andrija Danilka donio mu je čak drugo mjesto i veliku popularnost u cijeloj Europi.

5. Jimmy Jump na pozornici

Poznati prankster Jimmy Jump uletio je na pozornicu tijekom nastupa svog sunarodnjaka Daniela Digesa na Eurosongu 2004. godine. Jimmy je uspio otplesati nekoliko sekundi prije nego su ga iznijeli zaštitari. No, vidjeli su ga milijuni gledatelja

4. Irci poslali purana

Irci su pokušali šokirati Europu 2008. poslavši lutka nazvanog Dustin. Puran Dustin je na pozornici vikao "Irelande Douze Points", no ne samo da im nitko nije dao 12 bodova, nego nisu ni ušli u finale.

3. Poljski meki pornić

Sigurno se sjećate ovih simpatičnih djevojaka koje su obučene kao mljekarice pjevale o tome kako su sretne što su Slavenke? Dok su četiri plesale na pozornici, dvije plavuše bujnih grudi izbacile su dekolte i miješale mlijeko u velikim posudama. Njihovi izrazi lica govorili su da ih to miješanje jako uzbuđuje. Naravno, nakon tog Eurosonga  zabilježeni su brojni protesti bijesnih gledatelja.

2. Finski maskenbal

Na Eurosongu gledamo većinom pop dance pjesmuljke, stoga je pobjeda maskiranog heavy metal benda  2006. godine bila pravo iznenađenje.

1. Žena s bradom

Najontroverzniji trenutak u povijesti Eurosonga definitivno je pobjeda austrijske žene s bradom 2014. godine. A nije cirkus, nego Eurosong. Ili se Eurosong odavno pretvorio u cirkus?

 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
19:34 15.04.2018.

Ha, ha, ha,..... za to su HDZ-ovci potpisali Istambulsku Konvenciju, da bi vidjeli vise takvih cudovista. Vjerovatno fantaziraju kako bi sa sa takvima parili, ha, ha, ha...... za krepat.

TU
Tupilan
21:27 15.04.2018.

Žena s bradom? Evo nam Večernji upregao tešku propagandu i promidžbu rodne ideologije. "Conchita Wurst" nije nikakva žena, već muškarac imena Thomas. Dakle, Thomas nije "ona", već on, nije žena, već muškarac. Prestanite više s tom propagandom rodne ideologije, naporni ste.

Avatar navijač
navijač
19:34 15.04.2018.

To i jeste pravo lice sotonističke tvorevine zvane Europska unija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije