Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 godina bez glazbenika

Ovako se Večernji list oprostio od Dine Dvornika: 'Nema ga više. Na balkonu njegova stana spuštene su crne rolete'

Zagreb: Supruga i rodbina preminulog Dine pred domom obitelji Dvornik
Foto: Dalibor Urukalovic/24sata
1/16
07.09.2023.
u 08:20

Reporteri Večernjeg lista nakon tužne vijesti o odlasku legende domaće glazbene scene bili su ispred njegovog stana na zagrebačkim Oranicama, gdje su razgovarali sa susjedima i prijateljima pokojnog Dina Dvornika

"Nema više Dine Dvornika. Na balkonu njegova stana na zagrebačkim Oranicama 26 u kojem je i preminuo spuštene su crne rolete", tim riječima započeo je tekst objavljen u Večernjem listu samo dan nakon iznenadnog odlaska legendarnog Dine Dvornika koji je preminuo u 45. godini života. Vijest o smrti jednog od najvećih umjetnika s naših prostora bila je glavna tema u svim hrvatskim medijima 8. i 9. rujna 2008. godine. 

"Otišao je gore svom papi Borisu", bio je naslov teksta objavljenog u Večernjem listu 8. rujna. Odmah nakon što se tužna vijest proširila medijima na teren su otišli i reporteri Večernjeg lista koji su tada razgovarali sa susjedima i prijateljima pokojnog Dvornika. 

- Bio je dobar susjed, što da vam kažem, ali rijetko sam ga viđala. Od zadnjeg susreta prošlo je otprilike mjesec dana. Jako mi je žao što ga više nema - kratko je komentirala jedna Dinina susjeda na zagrebačkim Oranicama. Želeći se uvjeriti da vijest koja se prolomila medijima brzinom munje nije istinita u pjevačev stan ubrzo su počeli pristizati i njegovi najbliži prijatelji.

Prvi je došao voditelj Joško Lokas, nakon njega glumac Ivica Vidović, a zatim i Željko Banić Bane iz Songkillersa.  Silvije Varga, vlasnik diskografske kuće Dancing Bear za koju je Dvornik tada snimao album "Pandorina kutija", našim je novinarima otkrio da je nakon pet godina izdavačke stanke, Dino očekivao velik uspjeh.

- Danijela mi je javila i teško mi je od šoka govoriti o našim planovima s Dinom. Dogovarali smo predstavljanje spota za prvi singl "Hipnotiziran" koji je trebao izaći uskoro, a i album smo planirali uskoro izdati. Bio je u kreativnoj fazi, pun ideja, stalno je nešto mijenjao i vrijeme non-stop ponavljao da smo samo sto metara od cilja - rekao je Varga. 

Foto: Hrvatske Šume

Vidljivo šokiran i slomljen bio je Dinov dugogodišnji prijatelj i kolega Davor Gobac.  - To je strašno, još sam potpuno zbunjen i još ne vjerujem. Zvao sam Danijelu, ona je totalno shrvana. Htio sam odmah doći tamo, ali rekla mi je da je bolje da ne dolazim jer će biti prevelika gužva. Već sam se toliko isplakao da više ne mogu ni plakati - rekao je shrvani Gobac te tužne nedjelje. 

- Nemojte mi zamjeriti, ali jako mi je teško u ovom trenutku išta sročiti. Volio sam ga kao prijatelja. U posljednje vrijeme nismo se toliko viđali, no bilo je razdoblja kad smo doista bili stalno zajedno. Živio je brzo. Al trebao je još puno, puno godina živjeti i stvarati. Silno mi je žao i što je tako brzo otišao... Hej, pa on je bio hrvatski James Brown - uskliknuo je kroza suze Davor Gobac te je jecajući, tiho zaustio: - Neka mu je sretan put...

VEZANI ČLANCI: 

Riječi je teško pronalazio i Neno Belan koji je s Dinom odrastao.  - Bili smo veliki i prijatelji, a naši su životi bili isprepleteni od ranih dana, prijatelji iz ulice. Veliki gubitak, kao da je netko odlomio dio moga srca. Bio je pun i životne energije, veseo, duhovit, bilo ga je gušt imati u društvu - rekao je Neno Belan. Vijest o smrti šokirala je i Tonyja Cetinskog.  - Dino je uvijek bio bolji prema nama nego prema sebi. U glazbenom smislu bio je vizionar koji je ponekad bio zapostavljen, a privatno je bio stvarno izuzetno veliki čovjek i poštenjak - kazao je Cetinski. U medijima se tada pisalo i o Dininim problemima s opijatima, a navodno je nekoliko mjeseci prije smrti bio u dubokoj depresiji u kojoj se često javljaju i suicidalne misli. 

VIDEO Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novce jedanput i više me nikad nećeš vidjeti'

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
15:47 07.09.2023.

Može li se, nakon 15 godina, doznati uzrok smrti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije