Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI OZZY OSBOURNE

Lokas o Dini Dvorniku: 'Mjesec dana prije smrti rekao mi je da mora umrijeti kako bi došao na prvo mjesto'

dino dvornik
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/12
07.09.2023.
u 09:00

Lokas je producirao reality show ''Dvornikovi'', koji je rađen po uzoru na slavne Osbourneove. Prisjetio se druženja s Dinom i Danijelom te brojnih anegdota posljednjih godina Dinova života

Dino Dvornik bio je naš Ozzy Osbourne ne samo po glazbenoj genijalnosti nego i po otkačenosti. To je shvatio i Joško Lokas koji mu je ponudio da upravo njegova obitelj bude u našem reality showu, po uzoru na slavnu obitelj. 

– Čudna je život zavrzlama. Bio sam student na filozofskom faksu. Izlazilo se u Kulušić. Super ekipa. Atmosfera ugodna i onda Ti, ti si mi, u mislima…Lom. Svi plešu, luduju. Dino nas ljulja kako nas je na domaćoj sceni tih godina rijetko tko ljuljao. Zaboravljaš prilike u kojima se nalaziš i živiš neki život u mašti kao i cijeli ostali svijet. Puno godina kasnije, mislim kako je bila 2006. ali nemojte zamjeriti ako griješim. Mi, ekipa iz Drugog plana, dolazimo na ideju kako bi bilo dobro raditi The Osbournes u Hrvatskoj. Kratko razmišljanje svih nas. Dino Dvornik. Jedino on. Malo sam ga poznavao, svi smo ga malo poznavali, ali znali sve o njemu. Taj genijalac nije javnost štedio svog talenta – ispričao nam je Lokas. Prisjetio se i kako je izgledalo kada su prvi put došli doma k Dini i Danijeli.

– Dino igra playku. Mi preuzbuđeni. Ella je mala. Danijela je ta. Saslušali nas. Otpratili nas. Izašli smo i nismo znali imamo li show. Par dana čekanja, poziv jedan, dva. Pregovori oko uvjeta suradnje i vrlo brzo nakon toga redatelj Hrvoje Mabić snimio je prve kadrove Dvornikovih. 

Nisam nikada bio veliki ljubitelj tog žanra, ali zbog Dine i mogućnosti da s njim i njegovom obitelji provodimo sate i sate gledajući ih kako nam dopuštaju da uđemo u njihov život bilo je neprocjenjivo. Danas, kada vidim Ellu, najradije bih je zagrlio jer imao sam osjećaj da smo postali dio obitelji. Sve su nam omogućili. Redatelju otvorili sva vrata svojih života. Nezaboravna epizoda s pokojnim Rajkom Dujmićem, odlazak s bratom u Žepče, odlazak k pokojnom ocu Borisu.

VEZANI ČLANCI: 

Informacije u Ellinoj školi. Danijela koja nam spašava show držeći sve pod kakvom-takvom kontrolom… Ma ludilo. Neopisivo – kaže Lokas koji ne može vjerovati da je prošlo već 15 godina od Dinove smrti.

– Na dan kada nas je sve dočekala vijest o odlasku jednog od najvećih nastala je tišina. Tišina u autu dok se vozimo prema njemu, tada od šoka još uvijek prema njemu… U trenutku smo bili s našom obitelji, Dvornikovima. Suze. Zagrljaji. Tuga.

Gledam poznat stan i u svakom kutu vidim Dina. Kako igra playku, kako svira, kako svaki predmet koji takne u jednom trenutku zasvira i pritom ne mislim na instrumente nego na sve. U njegovim rukama sve je bilo instrument. Sprovod na krematoriju uz ples i njegove pjesme, ne bi on drukčije dozvolio. Emocije u svakom ritmu. Plešemo, pjevamo, plačemo – kaže Lokas. 

Mjesec dana nakon Dvornikove smrti pjesma "Hipnotiziran" došla je na vrhove top lista, a Lokas se sjetio razgovora s Dinom.

– Slušam tu vijest i obuzme me osjećaj nepravde. Za vrijeme snimanja Dvornikovih u jednoj od pauza, sjedim s Dinom. On stalno nešto radi, promišlja i govori mi: „Sada da odsviram najbolju stvar na svitu ne bi bila u prvih deset na radiju. Morat ću umrit da dođem na prvo misto.“ Slušam radio, stegnuta grla i mislim si kako se gore smije i maše znajući da je bio u pravu – rekao je Lokas. 

VIDEO: Melkior o tipovima gostiju: 'Uzeo si mi novac jedanput i više me nećeš vidjeti' 

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slavenZadravec
18:02 07.09.2023.

Vrijedno sjećanje. Vladao je Novi val ... a onda je Dino napravio Afriku, Dean bi dao ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije