Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadmašila čak i Kate

Basnoslovan iznos! Otkriveno koliko stoji skupocjeni nakit Meghan Markle i što sve ima u svojoj kolekciji

Foto: Press Association/Pixsell
1/3
25.06.2019.
u 16:28

Primjerak skupocjenog nakita koji je Meghan naslijedila prednjači nad kolekcijom od 60 primjeraka koje posjeduje Kate Middleton.

U prvom pojavljivanju nakon poroda, vojvotkinja od Sussexa, majka malog Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora, Meghan Markle još je jednom privukla pozornost svjetske javnosti.

Više nakita od Kate
Naime, na njezinoj ruci zablistao je dijamantni prsten vječnosti koji joj je za prvu godišnjicu braka poklonio suprug, Princ Harry. Stajao je 4350 funti, a izradio ga je Harry Collins, kraljičin privatni zlatar. Kolekcija nakita koju je Meghan naslijedila, a čija se vrijednost procjenjuje na vrtoglavih 600.000 funti, sastoji se od 91 primjerka nakita – uključujući sedam ogrlica, 23 narukvice, 26 prstena i 35 pari naušnica koje je nosila i princeza Diana.

Ta kolekcija je veća od one koju posjeduje vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton, a u kojoj je 60 primjeraka nakita, između ostalog zaručnički safirni prsten pokojne princeze Diane koji je procijenjen na 300.000 funti te vjenčani dar princa Fahda koji joj je poklonio safirni sat, naušnice, narukvicu, prsten i ogrlicu.

Foto: Press Association/Pixsell

Vojvotkinja od Sussexa dobila je na dar brojne skupocjene primjerke nakita koji su bili u posjedu princeze Diane, pa je tako na vjenčanju nosila prsten pokojne svekrve, koji je ujedno i jedan od najskupljih prstena u kolekciji i procjenjuje se na 75.000 funti. Kombinirala ga je sa zlatnim Cartierovim visećim naušnicama od 18-karatnog zlata koje broje 19 dijamanata i 10 pravokutnih kamenčića. Prošle je godine ponosno nosila leptir-naušnice od 2300 funti i zlatnu narukvicu prvi dan australske turneje na koju je otišla s princom Harryjem nakon što su objavili njezinu trudnoću. Osim u Australiji, nosila ih je tijekom službenog posjeta grofoviji Cheshire s kraljicom te za posjeta Fidžiju. Princeza Diana iste je naušnice nosila 1986. godine na kanadskoj turneji dok je Harry još bio dječak. Doduše, Meghan nije naslijedila nakit samo od pokojne Diane. Kraljica Elizabeta II. počastila ju je setom bisernih i dijamantnih naušnica u iznosu malo većem od 35 tisuća kuna. Za vrijeme putovanja u Novi Zeland prošle godine nosila je ogrlicu koja vrijedi gotovo 73 tisuće kuna.

Najskuplji primjerak nakita
Uvjerljivo najskuplji primjerak nakita koji vojvotkinja od Sussexa nosi je zaručnički prsten, napravljen prema dizajnu princa Harryja, koji je izradila kraljevska zlatarnica Cleave and Company, a cijena mu je iznosila 122.500 funti, odnosno nešto više od milijun kuna. Ipak, Meghan ne skriva da je obožavateljica jeftinijeg nakita. U počecima veze s Harryjem, dok javnost još nije imala potvrdu, na Instagramu je ponosno pokazivala identičnu afričku narukvicu kakvu je nosio i princ, a vrijednost joj je procijenjena na manje od sto funti. Voli nositi nakit brendova poput Missoma i Gas Bijoux, a pri prvom posjetu Sussexu nosila je dijamantnu ogrlicu dizajnerice Adine Reyter od samo 320 funti i narukvice Missoma od sedamdeset, sedamdeset pet i osamdeset funti.

Često je se može vidjeti s gomilom prstenja i narukvica na rukama. Ne krije da podržava etične dizajnere, kao što su Australka Natalie Marie i kanadski brend Ecksand, a posebno ističe Pippu Small čije je prstenje od oko 75.000 kuna nosila na svadbi princeze Eugenie u listopadu prošle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije