Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDE

Otišao "zlatni dečko" hrvatske estrade

30.05.2004.
u 00:00

"Za mene uvijek postoji samo jedna ljubav - prema istoj ženi te ljubav prema pjesmi iskrenoj i nježnoj..." u jednom od posljednjih intervjua objašnjavao je tajnu svoga dobrog izgleda u šezdesetima "zlatni dečko" hrvatske zabavne glazbe, Ivica Šerfezi. A jučer ujutro, zbog progresivnog tumora želuca, Zagreb je ostao bez svoje legende. Budući da javnost nije uopće znala za Šerfinu bolest, iznenadna smrt legende šokirala je sve. Čak i oni najbliži prijatelji i suradnici, koji su znali da je bolestan, ostali su iznenađeni činjenicom da se neće vratiti iz zagrebačke bolnice "Sestara milosrdnica", gdje je i umro.

- Prije nekoliko dana smo dogovorili snimanje njegovih starih hitova u "novom ruhu". Planirali smo snimiti 16 pjesama, no uspjeli smo napraviti tek desetak snimaka. Onda je Šerfa, u ponedjeljak ili utorak, otišao u bolnicu - tužnim nam je glasom prepričavao Vladimir Delač posljednje susrete s Ivicom Šerfezijem, dodavši kako nije shvaćao zašto ga Šerfa tako požuruje... Kao da je predosjećao odlazak.

Ljupka Dimitrovska, koja je sa Šerfezijem surađivala od 1972., nije mogla obuzdati suze:

- Što da kažem? - pitala je jecajući. - Prije dva mjeseca imali smo koncert u Mariji Bistrici i planirali zajedničku turneju u jesen. Znala sam da je Ivica bolestan, ali jednostavno nisam ovakvo što očekivala. Dogovorili smo se samo o ljetnoj pauzi... - jedva je izustila Ljupka, još ne vjerujući da je kraj prijateljstvu i suradnji koja traje gotovo 35 godina.

Zatečen i duboko potresen bio i Kićo Slabinac, koji je sa Šerfezijem surađivao od kraja šezdesetih.

- Iskreno sam ga poštovao i volio. Šteta što me niste pitali za njegova života što mislim o njemu. A mislim da pripada generaciji koja je na svojim leđima iznijela ono što danas zovemo hrvatskom estradom. Bio je izuzetno dobar umjetnik i, ne zaboravite - sportaš, veliki golfer - kazao je Kićo, a Hrvoje Hegedušić se prisjetio kako su se njih dvojica, zagrebački dečki, smrzavali nekoć na hokejskim utakmicama.

Ivica Šerfezi do posljednjeg je trenutka bio "fajter". Opaku je bolest skrivao od očiju javnosti jer je htio da ga ta ista javnost pamti samo po njegovoj glazbi.

Renata LACKO

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije