Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVOJE LICE ZVUČI...

Tajna uspjeha emisije koja je pred ekrane vratila generacije koje su televiziju otpisale

Tvoje lice zvuči poznato
Foto: Nova TV
1/14
09.11.2014.
u 09:32

- Tvoje lice zvuči poznato 'rasturio' je gdje god je bio prikazan, a prikazan je dosad u 50 zemalja - rekao je Tomo in der Mühlen.

TV show Tvoje lice zvuči poznato već prvom emisijom pokazao se iznimno uspješnim.

I ne samo da je popularan nego mu se gledanost približila gledanosti važnijih sportskih događaja, kojih je ove godine bilo poprilično, ili je čak prelazi. Usto, show je uspio vratiti pred TV ekrane generacije koje su televiziju gotovo prekrižile.

Tomo in der Mühlen, član žirija showa pred kojim nedjeljom navečer pred male ekrane zajedno sjedaju i bake i unuci, odškrinuo nam je vrata uspjeha koncepta koji je protutnjao televizijskim nebom.

Premda je na tržištu dosta imitatorskih emisija, publika je ovaj show dočekala raširenih ruku. U čemu je tajna?

Tvoje lice zvuči poznato 'rasturio' je gdje god je bio prikazan, a prikazan je dosad u 50 zemalja. Rezultati su sjajni jer ovo nije samo imitiranje kao ni klasično natjecanje.

Foto: Nova TV, RTL

Koncept je da poznati izvođači izvođenjem poznatih pjesama i uz naputke žirija postanu iz emisije u emisiju sve bolji. Nagrada koja dobiju na kraju ide u dobrotvorne svrhe, tako da je sve vrlo pozitivno i temeljeno na timskom radu izvođača, glazbene produkcije, garderobe, plesača...

Također, izvođači si međusobno puno pomažu jer iz tjedna u tjedan u vrlo kratkom roku moraju svladati pjevanje, ples i izgled nekog poznatog izvođača koji ima mjesece za uvježbavanje neke točke. TLZP je vrlo pozitivan i zabavan, a to je upravo ono što ljudima sada treba. Nemojmo zaboraviti ni voditelje Renea i Igora koji su show za sebe.

Ovo nije klasično natjecanje. Nitko ne ispada, a kandidati si pomažu

Sastav žirija također je vrlo zanimljiv: jedan glumac, operna pjevačica i ti kao glazbeni producent. Kako funkcionirate, ima li nešto u pozadini onoga što vidimo na televiziji?

Žiri ima dvostruku funkciju, tj. ono što se vidi i ono što se događa u pozadini. Sandra im je mentorica što se tiče nastupa i izvedbe, a moj producentski tim i ja bavimo se svim aspektima glazbe jer sve što se čuje je novoproducirano i, naravno, natjecatelji to uživo izvode. Također im pokušavamo dati smjernice u pripremama ili nakon nastupa. Tako da je ovaj show doista rezultat svih nas i nema jednu zvijezdu, nego su zvijezde svi ljudi ispred kamere kao i oni iza nje. A dobro je i što u ovom formatu nitko ne otpada.

Za uvodnu rolu izabrali ste Slasha. Izjavili ste da niste očekivali da će biti tako teško, no Slash je ponajbolji svjetski gitarist. Zašto ste izabrali baš njega?

Cijela produkcija je tako zamišljena da sve izvođače čeka neko "iznenađenje", tako produkcija nije štedjela ni mene i predložila je Slasha. Kao što kandidati ne kukaju već obave svoj dio posla, tako sam i ja. Naravno da nisam ni sanjao da ću sedam sati sjediti u make upu za masku, šminku i ostale stvari. Tjednima sam skidao ljepilo nakon nastupa, no vrijedilo je.

Imaš li favorita?

Zbilja nemam. Prvo, zato što se u svakoj sljedećoj epizodi iznenadim nekim drugim izvođačem. Drugo, kad provedeš toliko vremena sa svima njima i vidiš "Blood sweet & tears" koje proliju u studiju, jednostavno ih moraš sve cijeniti. Nama kao žiriju zato je doista teško nekoga loše ocijeniti jer su svi genijalni.

Kako su se birali natjecatelji, je li bilo nekih koji se nisu odlučili na ovaj ipak naporan show?

Produkcija je odabrala različite izvođače, ali također i one koji mogu dati super rezultat i očito je ostvaren pun pogodak. Za neke kao što su Mario Petreković ili Baby Dooks smo svi znali da će biti zabavni, ali recimo Minea nas je sve iznenadila. I tako se svaki od izvođača pokazao posebnim u nečem neočekivanom do sada, a to je upravo i ideja showa.

Kako ste se odlučili ući u žiri, kako je do toga uopće došlo?

Isprva sam počeo kao glazbeni producent showa, a nakon toga mi je produkcija Nove TV predložila da budem i u žiriju. S obzirom na to da sam znao da će Sandra i Goran biti u žiriju, a oboje ih volim i cijenim, razgovarao sam sa svojom obitelji kojoj se ideja svidjela i eto me...

Foto: Nova TV, RTL

Poznajete dobro strani, pogotovo američki showbiz. Postoji li još neki show koji bi mogao zabilježiti značajniji uspjeh u Hrvatskoj?

U svijetu ima mnogih formata, ali lokalna adaptacija je ono što čini nešto uspješnim. U showu Tvoje lice zvuči poznato vrlo je dobar profil žirija, voditelja i natjecatelja te je produkcija napravila moderan izbor i mislim da je i to svakako utjecalo na sjajan rezultat.

>>Iza kulisa showa Tvoje lice zvuči poznato: Od silikona rade usne, Adamove jabučice, deblji vrat

>>Minea postaje Vuco, pjevat će hit 'Crna ženo'

Komentara 22

BI
billynik
10:41 09.11.2014.

Gluposti, naravno da obara gledanost kad se ništa drugo nema pogledati ni na jednoj televiziji. A tko gleda tu emisiju vidi se iz ova dva komentara ispred mene.

Avatar GenericSin
GenericSin
11:32 09.11.2014.

Onome tko gleda ovakve zatupljujuće sadržaje treba oduzeti pravo glasa, locirati, identificirati, uhititi i transferirati natrag u vrtić

TH
than
13:36 09.11.2014.

Ne znam tko tu koga vraca, jedino sto znam je da ne znam nikoga tko to gleda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije