Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna postblagdanske linije

Nikolina Ristović jede samo proteine, a Miranda Kerr namirnice bez industrijskih dodataka

Nikolina Pišek
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
03.01.2017.
u 08:24

Miranda je pristalica tzv. clean eating metode, dok recimo Rosie Huntington-Whiteley liniju održava čajevima

Zvijezde uvijek izgledaju sjajno jer imaju niz pomagača, kao što su osobni treneri, kozmetičari i nutricionisti, ali to ne znači da se ne muče s viškom kilograma, posebice poslije blagdana. Svatko od njih ima svoj trik koji im pomaže u održavanju forme, a drže se i određenih dijeta za koje tvrde da su zaslužne za njihov vitak izgled. Mnoge od njih možemo i sami primijeniti. Detoksikacija biljnim čajevima i raznim zelenim napicima u vrlo kratkom roku stekla je brojne obožavatelje.

Samo izvorne namirnice

Rosie Huntington-Whiteley upravo takvim napicima čisti organizam. Oni navodno pomažu detoksikacijskom mehanizmu jer potiču rad jetre i ubrzavaju metabolizam, odnosno regularno prazne crijeva. Miranda Kerr velika je pobornica dijete “clean eating” koja se u nekim dijelovima podudara s temeljnim principima pravilne prehrane.

Clean eating prehrana temelji se na unosu lokalnih sezonskih namirnica, pri čemu se svako jelo priprema od izvornih namirnica bez industrijskih dodataka.

Važno je napomenuti kako je Mirandin način prehrane prilično ekstreman jer isključuje gluten, žitarice, voće i povrće bogato škrobom te mlijeko i mliječne proizvode.

Ako nemate dijagnosticiranu intoleranciju ili alergiju na ove namirnice, nema ih potrebe izbacivati iz prehrane.

I na domaćoj zvjezdanoj sceni dame se redovito brinu o svom izgledu. Nikolina Ristović tako redovito kuha suprugu i djeci, ali ona živi na salatama. U restoranu naručuje biftek s rikulom što je čisti protein koji izgrađuje mišiće, no ni njega ne pojede do kraja, a desert pak nikad ne naručuje.

Pjevačica Severina također iznimno pazi na prehranu i svakodnevno vježba, a dok je bila u fazi mršavljenja, živjela je na pola kuhane ribe na dan. 

Komentara 2

NE
nemanatrag
08:25 03.01.2017.

Sad mogu odahnuti kad znam što dotična jede ...

TR
truba
11:13 03.01.2017.

A dali dotična ima vjetrove od tih silnih proteina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije