Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SCENI VIDRA

Najavljena 'Tvrda kohabitacija'! Milanović i Plenković dobili su svoju predstavu

Zagreb: Najavljena predstava Tvrda kohabitacija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
18.03.2024.
u 11:40

Predsjednik i premijer ipak nisu zapeli u liftu, nego glumci Domagoj Janković i Domagoj Ivanković, koji će imati praizvedbu predstave "Tvrda kohabitacija" 8. travnja u zagrebačkoj Sceni Vidra. Predstava je najavljena današnjim performansom na Markovom trgu u kojem su govorili glumci u ulogama Plenkovića i Milanovića

Andrej Plenković prvog je dana pobjede na predsjedničkim izborima Zoranu Milanoviću obećao tvrdu kohabitaciju. Iako definicija te izjave nije bila potpuno jasna široj javnosti, u iduće četiri godine postala je svakodnevica političkog i medijskog života. Stalnim sukobom između dva najvažnija političara u Hrvatskoj pune se medijski stupci i polarizira javnost. 

Kabineti predsjednika Vlade i predsjednika države pažljivo biraju mjesta obilaska nastojeći izbjeći u potpunosti njihove susrete, osim u povodu izvanrednih događaja poput obilježavanja Oluje, pada Vukovara, Dana nezavisnosti i ostalih važnih datuma.

Ipak, svečano otvorenje jednog lifta u Svetoj Nedelji, financiranog sredstvima Europske unije postaje događaj na kojemu obojica planiraju prisustvovati. Protokol zahtijeva da zajedno uđu u lift. Međutim, iz nekog razloga lift je usred vožnje stao i njih su dvojica u tome liftu zapeli…

VEZANI ČLANCI: 

Predsjednik i premijer ipak nisu zapeli u liftu, nego glumci Domagoj Janković i Domagoj Ivanković, koji će imati praizvedbu predstave "Tvrda kohabitacija" 8. travnja u zagrebačkoj Sceni Vidra. Predstava je najavljena današnjim performansom na Markovom trgu u kojem su govorili glumci u ulogama Plenkovića i Milanovića. 

- Ovaj ide okolo i naziva me filmskim glumcem. Što će biti kada me netko zove da glumim u sapunici? Tko će biti odgovaran? Sigurno ne ovaj "redateljčić", kazao je Ivanković, odnosno Milanović. 

- Ova naša predstava je u dramskom smislu sasvim normalno disala do pojave ovog ovdje. Ali to je ono što ste htjeli - show! To ste i dobili, tulum je u kući, međutim kuća je od svih nas. S ovim tu sumnjam da ćemo ići na bilo kakav europski festival, eventualno do Svete Nedelje. S mojom redateljskom vizijom možemo samo naprijed, rekao je Janković. 

- Predstava možda jest u umjetničkom smislu disala dok se nije pojavio ovaj "bronhitis" od redatelja. Taj autorski tim kašlje i kašlje i nikako da sam sebe zalije sirupom. A kad smo kod tuluma, ja dok sam tulumario po Lapu i Kulušiću, ovaj ovdje naspavani štreberko je printao papire i sam učio replike napamet. Ja sam ipak improvizirao, dodao je Ivanković.

- Hvala Bogu da je netko imao pokrivati to njegovo mladenačko ludilo. Kad kažem netko mislim prvenstveno na sebe i kolege iz hrvatske dramske zajednice. Tebe je zapravo svaka kritika nakon predsstave pokopala. Vidite, on sebe voli nazivati velikim glumcem i umjetnikom, međutim to je jedan običan alkoholičar koji spava mrtav pijan na pločniku i nije u stanju na vrijeme doći na probu, uslijedio je odgovor Jankovića. 

- U ime SDP-a, ondosno samostalnih dramskih performera ja se kandidiram za novog redatelja predstave jer očito ovaj isti nije kadar napraviti iole suvislu dramsku situaciju, zaključio je Ivanković, a Janković mu je replicirao da on ne zna hoće li biti glumac ili redatelj. 

Inače, suutori teksta predstave "Tvrda kohabitacija" su  Vid Barić i Filip Rutić, a redatelj je Dražen Krešić. 

VIDEO: Habijan o tenisicama za koje se pisalo da ih je platio 1700 eura: 'Kupio sam ih na sniženju'

 

Komentara 1

JF
Jure_Francetić
12:21 18.03.2024.

A je to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije