Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modni ormar

Mitska bića u društvu s muškim trudnicama

'11.11.2010.  Zagreb - 5. Modni ormar, revije studenata Tekstilno - tehnoloskog fakulteta. Mirela Norsic. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/6
12.11.2010.
u 17:25

Na prvoj natjecateljskoj revijskoj večeri u prisavskoj Kockici mlada je hrvatska modna energija pokazala eksperimentalnu modu koja se nosi, a s dodatkom kostimografske fantastike

Mlada hrvatska modnodizajnerska energija iznova je došla na svoje novim izdanjem Modnoga ormara TTF-a. Sjajno se uklopila u raskošan modernistički ambijent dvorane u kojoj je nekad zasjedao CK SKH – u prisavsku Kockicu arhitekta Ive Vitića, opremljenu monumentalnim umjetninama Murtića, Džamonje, Luketića i drugih. Pokazalo se da autori 14 malih kolekcija imaju nedvojben stvaralački nerv. Svježiji su od dizajnerskog mainstreama koji nudi već zamorne modne trendove. Odobrila su to čak dva žirija – žiri hrvatskih modnih novinara i žiri stranih dizajnera i profesora koji predvodi profesorica londonskog Royal College of Arta, dizajnerica Wendy Dagworthy, osnivačica London Fashion Weeka. Najviše se govorilo o “bezbojnoj” modnoj fantaziji Adele Kliškić i Nikole Barbira oslonjenoj i na animalne motive, a oblikovanoj kao nadgradnja animalistici koju je u kolorističkoj eksploziji vizionarski dao Alexander McQueen. Napadnija je svakako bila mistična kostimografska kolekcija Ane Fucijaš i Marije Kostić oslonjena na venecijansku karnevalsku animalistiku. Sjajna je meka geometrijska priča Mirele Noršić, zaodjevena u mistiku mitskih bića. Posebna je i postapokaliptična vizija Ive Šimunović u kojoj tijelo zadobiva neugodne dimenzije i dodatke. Zapazili smo dobru razradu kutijasto riješenih ramena Žarke Krpan te dobru tribalnu kolekciju Matilde Sporiš i Petre Petrošanec s igrom spolnih inverzija u kojoj egzistiraju muške trudnice i druge čudne pojave.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:54 14.11.2010.

Ove godine tema Modnog ormara bila je Alexander McQueenu, što je nekim dizajnerima bila inspiracija da odrade zaista vrhunski posao. Čestitke mladim dizajnerima; možda pomalo i subjektivno, no, eto, ne izdržah da ne uputim javnu pohvalu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije