Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOBRO JUTRO HRVATSKA'

Meštrovićev gaf u javljanju uživo: 'A ovaj jadan donio taj papirić'

Foto: HRT/Screenshot
1/5
26.05.2021.
u 11:50

Novinar Hrvoje Šimunović krenuo je razgovarati sa studentom koji je u rukama držao plakat utrke, a tonski majstori u studiju nisu isključili Meštrov mikrofon pa su gledatelji mogli čuti njegov komentar

HRT-ov voditelj Davor Meštrović (53) u današnjoj je emisiji "Dobro jutro Hrvatska" imao novi gaf. Naime, kolegica Zlata Muck Sušec najavila je prilog o studentskoj utrci koja će se održati u Osijeku. Novinar Hrvoje Šimunović krenuo je razgovarati sa studentom koji je u rukama držao plakat utrke, a tonski majstori u studiju nisu isključili Meštrov mikrofon pa su gledatelji mogli čuti njegov komentar.

– A vidi ovaj jadan, donio je taj papirić – komentirao je Meštrović, ne znajući da je ostao u eteru. 

Podsjetimo, Meštrović je lani izrekao komentar o kojem se danima pisalo. Naime, spot 17-godišnje pjevačice Mije Negovetić predstavljen je u segmentu koji predstavlja novitete na hrvatskoj glazbenoj sceni, a jedan od noviteta bio je i njezin spot za pjesmu ''Pusti''. Na samom završetku segmenta voditelj Davor Meštrović kazao je: "Uživajmo u Mijinim hlačicama."

Jelena Veljača tada je u grupi #spasime na Facebooku objavila post u kojemu zahtijeva ispriku državne televizije zbog onog što je Meštrović izjavio u programu. Ubrzo su se i oglasili s HRT-a. 

"Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i novinarskih upita o izjavi voditelja emisije 'Dobro jutro Hrvatska' Davora Meštrovića, koji je nespretno komentirao odličan izgled sjajne mlade pjevačice Mije Negovetić u sklopu njezina nastupa u toj emisiji, i Davor Meštrović i uredništvo Hrvatske televizije ovim se putem ispričavaju svima koje je ta njegova rečenica mogla povrijediti, a ponajprije mladoj Miji Negovetić i njezinoj obitelji.

Tim više što u njegovim riječima nije bilo nikakve zle namjere – a emisija "Dobro jutro Hrvatska" i inače već godinama promiče pozitivne vrijednosti i predstavlja projekte u kojima se upozorava upravo na različite oblike diskriminacije te promiče rodnu ravnopravnost. Ovo upozorenje shvaćeno je vrlo ozbiljno kako se slične situacije ne bi ponavljale", pisalo je u priopćenju. 

VIDEO: Što su Talijani osvojili nakon pobjede na Euroviziji? 

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Keep_calm
Keep_calm
12:35 26.05.2021.

Nije bilo zle namjere, samo je bilo previše arogancije koja lijepo oslikava što na HRT-u misle o nama, "malim ljudima". Dok je nama "malima" država nametnula harač za izdržavanje tih veličina. Nevjerojatno bezobrazno.

DM
drazen.muhvic
14:48 26.05.2021.

Kad mu nisu dali vritnjak zbog "hlačica" neće ni sada...

DU
Deleted user
12:39 26.05.2021.

dosadan je sa svojim pokušajima bit duhovit,informiran i zanimljiv,ali valjda nemaju boljeg,pogotovo stalnim gledanjem tog ipada,ak nemre zapamtit rečenicu,dajte nekog tko može

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije