Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napisala memoare

Mama Melanie Griffith optužila Hitchcocka za seksualno zlostavljanje

Tippi Hedren
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
02.11.2016.
u 09:58

Tippi Hedren u memoarima "Tippi" razotkriva kako ju je redatelj seksualno uznemiravao za vrijeme snimanja filma "Ptice" i koliko je bio opsjednut hladnim plavušama svojih filmova

Zvijezda Hitchcockovog trilera "Ptice", glumica Tippi Hedren objavila je danas nove memoare jednostavnog naziva "Tippi" u kojima razotkriva da ju je redatelj Alfred Hitchcock seksualno uznemiravao i napastovao za vrijeme snimanja filmova "Ptice" i "Marnie". U ovim zapisima 86-godišnja glumica piše o svom usponu od manekenke do filmske karijere koju duguje i Hitchcocku jer ju je odabrao za glavnu ulogu u trileru "Ptice".

Tippi Hedren, majka glumice Melanie Griffith i baka zvijezde "Pedeset nijansi sive" Dakote Johnson, o redatelju piše u sasvim drukčijem svijetlu i daje sasvim novu sliku od one koja je uglavnom prikazivana u javnosti. Tippi tvrdi da je redatelj imao nekontroliranu opsesiju hladnim plavušama poznatima iz njegovih filmova.

Glumica je opisala i jedan događaj iz vremena snimanja "Ptica" i tvrdi da ju je tom prilikom redatelj stisnuo u automobilu i pokušao poljubiti, a ona ga je odgurnula i napustila automobil. To nije bio jedini put da se Alfred Hitchcock tako ponašao prema njoj. Za vrijeme snimanja "Marnie" Hitchcock ju je zgrabio i stavio ruke na nju, što je, kaže Tippi bilo seksualno, perverzno i ružno. Prijetila mu je tada prekidom ugovora, na što joj je redatelj odgovorio da će joj on nakon toga uništiti karijeru.

– On je bio Alfred Hitchcock, jedna od Universalovih superzvijezda, a ja sam bila samo sretna plavušica koju je spasio od relativne anonimnosti. Tko je od nas bio vredniji studiju, on ili ja? – napisala je Tippi. Na temelju njenih iskustava s Hitchcockom nastao je i film "The Girl" u kojemu ulogu Hedren tumači Sienna Miller. U filmu je prikazan i incident u limuzini u kojemu ona raskida ugovor nakon što joj on kaže da mu mora neprekidno biti "seksualno dostupna".

Komentara 1

MX
Mister X
15:36 30.03.2017.

Fantazija , istina , poluistina, laž .............. Ja tko to zna ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije