Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putovanje

Lana Banely: Smršavjela od straha da ne bi pojela psa

'banely07_nnn_ekr_100511'
Foto: ''
1/5
14.05.2011.
u 09:21

Voditeljica "Sporta" s našom je tekvondo reprezentacijom otputovala u Koreju i otkrila sve čari te zemlje

Voditeljica "Sporta" HTV-ova "Dnevnika" Lana Banely otputovala je s hrvatskom tekvondo reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Koreju. Domovina tog sporta, kojim se i sama 15 godina bavila, zaista ju je oduševila.

– Grad Gyeongju veličine je kao Splita. Zovu ga još i muzej na otvorenom jer je prepun kulturnih bogatstava. Najviše me impresionirao hram Bulguksa, centar jedne od najdugovječnijih dinastija – Sila. Ondje je smješten i golemi zlatni Buda – u dahu je rekla Lana te dodala: – Ipak, više od svega svidjelo mi se samo natjecanje, svjetsko prvenstvo i žestoke borbe. Nakon dugo vremena istinski sam uživala gledajući i navijajući za naše reprezentativce i moje prijatelje. Odmah sam i sama poželjela vratiti se na tatami i doživjeti to neponovljivo iskustvo borbe i pobjede. Ni jedan osjećaj ne može se mjeriti s time – s nostalgijom u glasu rekla nam je Lana.

Iako joj se svidjela tamošnja gastronomija, mršavica Lana uspjela je izgubiti još koji kilogram.

– Njihova se prehrana temelji na mnogo povrća, jako je začinjena. Prvih sam nekoliko dana eksperimentirala, sve kušala, a nakon neugodnog iskustva s kimcijem, mješavinom kiselog zelja, krastavaca i češnjaka, odlučila sam se prebaciti na sigurno – pizzu. Usto, bojala sam se da mi pod "piletinu" ne uvale nekog psa koji se tamo redovito servira na tanjuru – kroza smijeh će 25-godišnjakinja.

Kada je o tamošnjim ljudima riječ, Lana nam je rekla da ima samo dobra iskustva s njima, no sporazumijevanje je bilo pravi pakao.

– Tamo gotovo nitko ne govori engleski jezik. Doznati neku informaciju od njih, očekivati da će te uputiti u nekom smjeru, gdje se što nalazi, znanstvena je fantastika – za kraj je rekla Lana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije