Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povučena iz trgovina

Kupci bojkotiraju modnu liniju Ivanke Trump

Ivanka Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
03.02.2017.
u 11:36

Veliki lanac trgovina Nordstrom otkazao je suradnju Ivanki Trump i povukao njene proizvode iz trgovina. Tvrde da im se njena kolekcija ne uklapa u njihov koncept, ali istina je da kupci bojkotiraju dolazak u Nordstrom zbog Ivanke Trump i politike njenog tate

Lanac trgovina Nordstrom otkazao je suradnju Ivanki Trump i njenom modnom brendu jer su ih potrošači počeli bojkotirati zbog neslaganja s politikom koju provodi Ivankin tata, predsjednik Amerike Donald Trump.

Nordstrom demantira kako je prekid suradnje uvjetovan političkim razlozima i tvrde da je slaba prodaja razlog zbog  kojeg je došlo do prekida suradnje. Bojkot kupaca počeo je u studenom i pokrenula ga je Shannon Coulter koja je kupce pozvala da ne kupuju proizvode iza kojih stoji bilo tko s prezimenom Trump.

Rekla je tada da svi koji kupe nešto iz Ivankine modne linije pokazuju da podržavaju seksizam i rasizam. Iz Nordstroma odlučno opovrgavaju da su zbog pritiska kupaca odlučili maknuti Ivankine proizvode s polica.

- Svake godine s barem deset posto brendova prekinemo suradnju kako bismo asortiman osvježili novim modnim imenima. Kada smo vidjeli odlike Ivankinog brenda za novu sezonu shvatili smo da se ne uklapaju u naš ovosezonski koncept - rekao je  glasnogovornik modnog lanca za Business Insider.

Nije otkrio da li se suradnja prekida samo tijekom ove sezone ili zauvijek.

U četvrtak navečer sa svoje internet stranice Nordstrom je uklonio sve Ivankine proizvode. Dok Shannon Coulter i njeni istomišljenici zadovoljno trljaju ruke zbog ovog uspjeha, Nordstrom se sada našao na udaru kritike kupaca koji podržavaju Trumpove. 

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
12:04 03.02.2017.

nije ni čudo da ne jenjavaju napadi na predsjednika. ipak treba shvatiti cijelu priču, dva mandata je u bijeloj kući sjedio crnac, kojeg se nije smjelo kritizirati, jer je eto tu, nad nama, ta opasna politička i ina korektnost. e e sad, nakon desetak godina sustezanja, ajmo opaliti svom silinom.. divota jedna, ta usa demokracija. imate slobodu, kojekakvu. al vidimo da ako izaberete drugačije od nas, onda ste rasisti, fašisti... nego, što je rasizam? otkud uopće rasa, sam pojam rase, što označava, kakve razlike ipak postoje među rasama? ako imamo rase, a očigledno je da ih imamo, onda možemo i moramo znati i razlike. a kao što je jedan nobelovac ustvrdio, među rasama postoje bitne razlike. pa je tako crna rasa najmanje inteligentna, a azijati nadprosječno. crni imaju jaču muskaluturu, pa su im radne aktivnosti, i sportske, one u kojima mogu ostvarivati najbolje rezultate. dok u intelektualnima nisu dorasli, kako god se testovi i zadaci prilagođavali njima. imate bezbroj dokaza na netu, od javno objavljenih podataka o rezultatima testiranja američke vojske, do podataka iz vrtića. a trump, njega sad napadaju jer prije nisu smjeli, a i čovjek je navikao na napade, i ne preza od brutalnog odgovora. i za razliku od svih tih celeba, koji su prijetili odlaskom iz amerike, on stoji iza svojih riječi. glumice baš i ne, vidimo. nije ih smetalo bacanje bombi u mandatu obame, ali kod trumpa ih smeta.

AN
anticenzura
12:08 03.02.2017.

Dobro da znamo i mi bojkotirati vase trgovine. Hvala. Ivanka ne treba nista ni raditi do kraja zivota, a vi mozete lako bankrotirati, ako vas klijenti za dispet skinu sa grbace.

Avatar tabasko
tabasko
12:09 03.02.2017.

oni koji su do sada kupovali nastaviti će i dalje kupovati, a oni koji to nisu činili nemogu bojkotovati nešto kad to nisu ni kupovali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije