Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO NOVU DUŽNOST

Kralj Charles slavi 74. rođendan, pojavio se video na kojem u mladosti pleše breakdance

The annual Remembrance Sunday service at the Cenotaph, in London
Foto: POOL/REUTERS
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.11.2022.
u 17:01

Buckinghamska palača objavila je da je službeno preuzeo svoju novu ulogu čuvara parka, što je posao koji datira iz 1559. godine, kad je kraljica Elizabeta I. imenovala na tu poziciju Henryja Nevillea. Tim povodom palača je objavila novu fotografiju Charlesa pored starog hrasta u parku

Britanski kralj Charles III. proslavio je danas 74. rođendan, a tim je povodom zamijenio svoga pokojnog oca u ulozi čuvara Great Windsor Parka, što je pozicija koja datira duže od četiri stoljeća.

Charles koji je postao najstariji novoustoličeni monarh u britanskoj povijesti kad je od svoje majke naslijedio prijestolje u rujnu, uživat će u svome rođendanu privatno, bez planiranih javnih obveza.

Buckinghamska palača objavila je da je službeno preuzeo svoju novu ulogu čuvara parka, što je posao koji datira iz 1559. godine, kad je kraljica Elizabeta I. imenovala na tu poziciju Henryja Nevillea. Tim povodom palača je objavila novu fotografiju Charlesa pored starog hrasta u parku.

 

Njegov otac Philip držao je naslov od 1952. godine kad je njegova supruga postala kraljica Elizabeta II., naslijedivši na prijestolju svoga oca Georgea VI.

Kraljica Viktorija također je bila nositeljica te uloge koja uključuje nadgledanje i upute zamjenskom čuvaru i njegovom timu u tekućim obvezama glede jednog od najstarijih imanja u zemlji, rekla je palača.

Inače, ovih je dana u medijima isplivala i snimka na kojoj kralj pleše breakdance, a zahvaljujući popularnoj seriji "Kruna", u kojoj je rekreiran taj video. Tadašnji princ je 1985. godine sudjelovao na okupljanju Youth Meets Industry i na nagovor kolega i sam zaplesao. 

VIDEO: Čarobni koncert Doris Dragović u Splitu 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije