Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

Kobni koncerti i snimanja: Zvjezdane ozljede na radu

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Luka Stanzl/Pixsell, Jurica Galoić/Pixsell
1/3
31.08.2017.
u 21:06

Na snimanju jedne serije metak je pogodio zid, odbio se te završio u potkoljenici Marijane Mikulić, na Lanu Mihić srušila se aluminijska konsttrukcija dok je vodila reviju, a Lepa Brena doživjela je niz nezgoda na koncertima.

Vijesti da je netko na pozornici ili pak snimanju filma doživio nezgodu uvijek nas iznenade, no one zapravo i nisu tako rijetke, a mogu biti i kobne.

Prisjetimo se samo glumca Brandona Leeja, sina kung-fu legende Brucea Leeja. Mladić je poginuo na snimanju filma “Vrana” – iako su u pištolju bili slijepi meci, blizina iz koje je hitac ispaljen prouzročila je smrt. Mnogo je bolje u avanturi s mecima prošla Marijana Mikulić – na snimanju jedne serije metak je pogodio zid, odbio se te završio u njezinoj potkoljenici.

Mnogi njihovi kolege, kao što je to slučaj s Tomom Cruiseom, ne žele imati dvojnike u akcijskim scenama pa na kraju završe s ozljedama. Cruise je na snimanju novog, šestog nastavka “Nemoguće misije” skakao s krova na krov zgrade te se gadno ozlijedio. Isto se dogodilo njegovu mladom kolegi Shiji LaBeoufu koji nije htio imati dvojnika te je na snimanju filma “American Honey” ozlijedio glavu i ruku te zaradio nekoliko šavova.

Osim te tvrdoglavosti zvijezda, uzrok ozljedama često su i neispravni tehnički uvjeti na sceni i setu. Ili pak vremenski uvjeti.

Glavni krivac prošlotjednoj nesreći na koncertu Opće opasnosti u Ivankovu pokraj Vinkovaca bio je – jak vjetar. “Na svu sreću nismo stradali, ali dio opreme je uništen”, izjavio je pjevač Pero Galić za 24 sata. Vjetar je bio krivac i u nezgodi koja se 2011. dogodila Lani Mihić i Ines Preindl. Poznate PR agentice tada su vodile jednu modnu reviju kada im se zbog jakog zapuha vjetra na glavu srušila aluminijska konstrukcija scene.

Lepa Brena doživjela je niz nesreća na svojim nastupima, a prije dvije godine slomila je obje ruke. Roker Mladen Bodalec vratio se s turneje po Makedoniji prije dvije godine s rukom u gipsu. Pao je na koncertu s pozornice te natukao koljena i čeljust, a napuknuo mu je i lakat.

Liječničku pomoć morao je zatražiti i australski glumac Hugh Jackman nakon što je na snimanju specijalnog izdanja “Oprah Showa” – “Oprah’s Ultimate Australian Adventure” neoprezno zakočio te razbio glavu i raskrvario lice. 

Komentara 5

Avatar ZvanicniBeograd
ZvanicniBeograd
21:41 31.08.2017.

Opet beauty Brena? Stvarno odavno nije bila.

DU
Deleted user
00:50 01.09.2017.

iva..ili nasta se vec odazivas..radis zajeban posal..kad ..za priziviti..moras pisati ovakve pizdarije..svaka ti cast.

Avatar Dameanu
Dameanu
18:33 01.09.2017.

Svi ljubomorno komentiraju a prvi su na koncertima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije