Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjećanje na Arsena

Premijerno pogledajte prekrasnu obradu pjesme 'Kuća pored mora' u izvedbi Ibrice Jusića!

ibrica jusić
Foto: Promo foto
1/3
31.05.2016.
u 19:00

Prvo stihovi su predivni... vanvremenski su, ili svevremenski kako kažu, koje ste prvi put pjevali kad ste imali 18, 19 godina, a i danas kada imate 72 oni još uvijek imaju istu snagu. A da ne govorim pored koliko sam tih osamljenih kućica na Jadranu prošao pa sam razmišljao je li to Arsenova ‘Kuća pored mora’”, kaže Ibrica

Legendarni dubrovački šansonijer Ibrica Jusić snimio je spot “Kuća pored mora”, prekrasnu ljubavnu baladu Arsena Dedića koja se nalazi na Ibričinom posljednjem studijskom albumu "Harlekino". Album koji sadrži 14 obrada poput "Molitva za Magdalenu", "Moderato Cantabile", "Stari Pjer", "Potraži me u predgrađu" i "Je suis malade", nagrađen je Porinom za najbolji album zabavne glazbe u 2016. godini. U stvaranju albuma Ibrici (vokal, gitara) su se pridružili vrsni instrumentalisti Saša Olenjuk (violina) i Elvis Stanić (druga gitara, harmonika, mandolina) koji potpisuje i aranžman pjesme “Kuća pored mora”.

O pjesmi Ibrica je rekao: “Prvo stihovi su predivni... vanvremenski su, ili svevremenski kako kažu, koje ste prvi put pjevali kad ste imali 18, 19 godina, a i danas kada imate 72 oni još uvijek imaju istu snagu. A da ne govorim pored koliko sam tih osamljenih kućica na Jadranu prošao pa sam razmišljao je li to Arsenova ‘Kuća pored mora’”. 

U albumu "Harlekino" legendarni je Ibrica rekao:
"Opet sam napravio jedan album za svoju dušu, što bi se reklo. Imam tri razloga zašto je nastao, jedan je razlog to što dugo nisam napravio album, drugi je razlog da sam odao hommage i poštovanje svojim kolegama, skladateljima i pjevačima kojih više nema, čije sam pjesme uzeo, kao što su gospodin Zdenko Runjić ili Đorđe Novković, Ivica Percl, Drago Britvić kao pjesnik i tekstopisac, a treće uzeo sam pjesme koje sam oduvijek u životu želio pjevati, a nikad nisam imao prilike jer skladatelji nisu dali meni nego su dali drugome.
Izbacio sam sve moguće galame i bubnjeve i bas gitare i ostali smo samo gospodin Elvis Stanić, moj dobri prijatelj i moja prva violina na svijetu gospodin Saša Olenjuk, koji je inače svirao na svim mojim albumima i inače je koncertni majstor Mariborskih simfoničara, zatvorili smo se i bio je dogovor improvizacija. Moj profesor pjevanja nije mogao doći k sebi i pitao je tko je napisao ove sve aranžmane. Rekao sam: 'Profesore, nitko', to je sve iz naše glave, u momentu nastalo, spontano i osjeća se ta intimnost, ta spontanost..."

Ibrica Jusić, sedamdesetogodišnji je glazbenik prepoznatljivog glazbenog izričaja isprepletenog hrvatskim, francuskim i talijanskim utjecajima. Na glazbenoj se sceni javio daleke 1965. godine, a njegove najznačajnije izvedbe uključuju pjesme "U svakom slučaju te volim", "Jubi sam vašu ćer", "Šalom, Sara", "Kradem ti se u večeri", ali i obrade poput "Emine", "Nemoj poći sad", "Trubač sa Seine" i druge.

>>Romantičnim koncertom na Stradunu Ibrica Jusić obilježio rijedak jubilej

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije