Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova serija

Hrvatski redatelji otkrili što misle o Lokasovim 'Nestalima'

Foto: HRT, Tomislav Miletić, Goran Stanzl, Igor Kralj
1/10
04.02.2020.
u 18:46

Društevne mreže gore od pozitivnih reakcija na nestale, pa smo za komentar upitali i neke naše poznate redatelje.

Nakon brojnih pozitivnih reakcija publike na seriju nestali, porazgovarali smo i s poznatim Hrvatskim redateljima. Reakcije su većinom odlične, a mnogi već nakon prve epizode kažu da je projekt pun pogodak. 

Za komentar smo zamolili redatelja Zrinka Ogrestu

- Prva epizoda serije „Nestali“ potvrđuje izvedbenu kompetentnost svih kreativnih sastavnica ovoga projekta. Redatelj Milić je na „svom“ terenu, vješto aranžira i vodi akcijske scene i općenito nedijaloške prizore, odlično organizira kadar. Pokazuje svoju inteligenciju činjenicom da pristaje biti redateljem upravo ovakvog projekta koji ne traži niti se upušta u osobitu psihologizaciju likova već je žanrovski konzekventan i operira općim mjestima na način  prihvatljiv širokoj publici. Scenarist Lokas je pokazao da takvu matricu poznaje i dobro se njome služi - kazao je.

 Redatelj Branko Ivanda imao je samo riječi hvale za projekt.

- Gledao sam “Nestale” i mislim da je riječ o sjajno odrađenom projektu. Redatelj Kristijan Milić je moj student i odlično je obradio prostor, ljude, odnose...Scenarij obećava, a ovakva napetost se rijetko kod nas vidi - rekao je. 

Komentar smo pokušali dobiti i od redatelja Hrvoja Hribara, Vinka Brešana i Jakova Sedlara, no oni seriju još nisu stigli pogledati, ali vjeruju u projekt i planiraju ju pogledati u skorije vrijeme.

 

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar R2D2
R2D2
19:07 04.02.2020.

Hrvoje Hribar, Vinko Brešan?! Nekako sumnjam da ćete od njih dobiti objektivan komentar...... Kod te ekipe ne prolazi ništa što nije "levo" i "crveno"

DU
Deleted user
20:15 04.02.2020.

bitna je reakcija publike.... a izgleda da je Lokas sa svojom ekipkm to dobro zamislio i izveo... gle.. nove generacije imaju svoj način kojeg mi malko stariji moramo uvažiti... Vrdoljak je ko moja baba, nekada je bila mlada i sposobna,, sada je vrime prigazilo...nekadašnje jabuke njoj imaju bolji okus od današnjih, kao i kruh, grožđe i sve... jer je bila mlada.. tako je i Vrdoljak sj*bo Generala, ali Lokas nije nestale...

Avatar Čudomix
Čudomix
00:54 05.02.2020.

Serija nije loša ako je usporedimo s hrvatskom produkcijom ali se ne bi složio s gospodinom Ivandom da se ovakva napetost rijetko viđa, doduše, rekao je kod nas. Najviše što nedostaje je upravo napetost. Kretanje male skupine vojnika u neprijateljskom okruženju je idealna radnja za postizanje visoke napetosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije