Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbene nagarde

Grammy: Eminem najveći gubitnik, Lady Antebellum dobitnici

grammy (1)
Foto: pixsell
1/14
14.02.2011.
u 09:09

Country senzacija Lady Antebellum osvojili su sinoć najviše Grammyja, dok je Eminem od deset nominacija ispunio samo dvije, za najbolji rap album i najbolju solo rap izvedbu

Na 53. dodjeli američkih glazbenih nagrada Grammy, koja je sinoć održana u Los Angelsu, najmanje su slavile velike svjetske glazbene zvijezde s najviše nominacija.

Eminem, koji je imao deset nominacija, osvojio je tek dvije za najbolji rap album i rap solo izvedbu. Senzacija večeri bio je country bend Lady Antebellum, najveći slavljenici ovogodišnje dodjele, koji su kući otišli s pet glazbenih nagrada, nisu ostvarili tek jednu nominaciju. Okitili su se Grammyjima za najbolju pjesmu godine, najbolji singl, najbolji rap album, najbolji country duet...

Najboljim albumom godine proglašen je "The Suburb's" benda Arcade of Fire, dok je Lady Gaga slavila u kategoriji za najbolju vokalnu pop izvedbu pjesme "Bad Romance". Njen album "The Fame Monster" osvojio je Grammyja za najbolji vokalni pop album.

Sinoć je slavio i suprug Nicole Kidman, country pjevač Keith Urban, koji je dobio Grammyja za najbolju mušku country vokalnu izvedbu za pjesmu "Til Summer Comes Around”.

Na iznenađenje mnogih najboljom novom izvođačicom proglašena je Esperanza Spalding, iako je u istoj kategoriji bio nominiran i Justin Bieber.

Najboljim rock albumom proglašen je "The Resistance" grupe Muse.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije