Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasili se i iz kazališta

Glumac stolicom gađao baletane nakon predstave: 'Pretjerao sam, jako mi je žao'

Milan Pleština
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
15.10.2019.
u 15:16

- O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. nakon izvedbe baletne predstave „Metropolis“, saznali smo od baletnih umjetnika - potvrdila nam je intendantica HNK Dubravka Vrgoč.

U subotu navečer nakon završetka plesne predstave Metropolis, glumac Milan Pleština u kafiću HNK-a verbalno je i fizički napao baletane, inače strane državljanje, a potom na njih bacio stolac. Skandal je to kakav se u kulturnim ustanovama ne događa, a nemili događaj odmah je pokrenuo lavinu komentara i "priča iz pouzdanih izvora".

Mi smo za komentar zamolili intendanticu zagrebačkog HNK-a, Dubravku Vrgoč koja je za incident saznala tek u ponedjeljak:

- O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. 10. nakon izvedbe baletne predstave „Metropolis“, saznali smo od baletnih umjetnika. Kako nitko od prisutnih nije prijavio policiji, nismo dobili ni zapisnik, već smo u ponedjeljak 14. 10. primili prijave o tom događaju - piše u njezinoj izjavi za medije, a isto nam je potvrdila i u razgovoru .

- Tijekom razgovara sa svim sudionicima toga incidentna, glumac Milan Pleština se ispričao kolegama baletnim umjetnicima koji su ispriku prihvatili. Takav incident biti će sankcioniran prema pravilniku HNK - dodala je, a potom se osvrnula na prenešene izjave pojedinih medija o slučaju koje insinuiraju posve krivi kontekst raslojavanja situacije.

- Ne bih se smijuljila na tu temu i to bi bilo krajnje bezobrazno - komentirala je navod na koji je naišla na jednom portalu koji tvrdi da je telefonski razgovor o incidentu završila smijuljeći. - To je zbilja zadnja stvar koju bih napravila u toj situaciji. To je jako insinuirano i ružno - ponovila je kroz kritiku Vrgoč.

Nastavno na službenu izjavu, glumac se nadovezao s pisanom isprikom.

- Najiskrenije se ispričavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam krivo i pretjerano reagirao na jednu situaciju i rekao nešto pretjerano i uvredljivo. Jako mi je žao zbog toga ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim i jer vjerujem u humanizam nezaobilaznim -  kazao je Milan.  

Foto: HNK

Pogledajte gostovanje Joška Lokasa u studiju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 32

ZW
zweistein
15:48 15.10.2019.

jedino što je njemu žao, nakon što se otrijeznio, je što su ga uhvatil.

Avatar Cinco
Cinco
15:54 15.10.2019.

Jedan od dvadeset potpisnika pisma u kojemu izražavaju svoju zabrinutost imenovanjem Zlatka Hasanbegovića članom Kazališnog vijeća HNK Zagreb. Neki "naprednjak" očito...

MA
MAX127
16:03 15.10.2019.

Aha.. Da je ovo napravio branitelj, domoljub ili bozidar alic sve lijeve udruge, sdp, hns, babe i ostali niškoristi svijet bi se digli, vikali da je to fasist, rasist, odma otkaz i zabrana rada do smrti. A ovako je dovoljno da se isprica i mozda ce 3mj dobit 10% manju placu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije