Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emotivna izvedba

Probajte se ne naježiti! Slavonci obradili Tošinu najpoznatiju pjesmu

Foto: Nikola Zoko
1/2
11.10.2019.
u 06:00

Garavi su odlučili njegov najveći hit ''Igra bez granica'' obraditi u slavonskoj verziji.

Uskoro će biti 12 godina otkada nas je makedonski pjevač Toše Proeski napustio nakon tragične prometne nesreće u kojoj je izgubio život.

Dana 16. listopada svijet je saznao za ovu tužnu vijest, ali ipak i nakon toliko godina njegove pjesme još uvijek su među rado slušanima. Tamburaši Garavi nikada nisu surađivali s pokojnim pjevačem, ali često ga se sjete i odlučili su svoju tugu što nije s njima izraziti na najljepši mogući način.

Foto: Nikola Zoko

U njegovu čast, Garavi su odlučili njegov najveći hit ''Igra bez granica'' obraditi u slavonskoj verziji. U najnovijoj verziji s tamburicom, ovi glazbenici pokazuju da ga ni nakon 12 godina nisu zaboravili i da će njegove pjesme i dalje živjeti

- Bliži se obljetnica smrti Toše Proeskog. Nismo imali priliku s njime raditi, ali smo ga poštivali i stoga mu posvećujemo tamburašku ''Igru bez granica''. Neka se nikada ne zaboravi Toše - napisali su dečki uz video koji je objavljen na njihovom Facebook profilu.

U dobi od samo 26 godina Toše nas je prerano napustio, ali je iza sebe ostavio iznimno bogatu glazbenu riznicu. Veliki čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života. Mladića koji je osvajao prekrasnim osmijehom, prije svega krasila je skromnost, a uvijek je isticao da je ljubav ono što treba pokretati ljude. U cijeloj regiji nema kolege glazbenika koji za pjevača nije imao uvijek samo riječi hvale.

Tošine riječi :˝Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome˝ i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog glazbenika, ali i u onima koji nisu imali tu prigodu. Za brojne obožavatelje Toše Proeskog, vrijeme je stalo 2007. godine, ali balkanski princ i dalje živi kroz svoje pjesme i djela.

Komentara 1

JE
jetix
07:03 11.10.2019.

evo, nisam se naježio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije