Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija knjige

Gabi Novak: Mojih 45 godina s Arsenom bilo je burno, ali i lijepo s bonacama i burama

Zagreb: Promocija knjige "Arsen - Sjećanja"
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/11
22.03.2023.
u 14:40

Na predstavljanju knjige "Arsen, sjećanja: Takvog smo ga voljeli, takvog ćemo ga pamtiti", autorice Diane Šetke, njegovi prijatelji i suradnici evocirali su uspomene na legendarnog glazbenika

U knjizi "Arsen, sjećanja: Takvog smo ga voljeli, takvog ćemo ga pamtiti" autorica Diana Šetka rekonstruirala je život i karijeru Arsena Dedića kroz svjedočanstva njemu bliskih ljudi, mahom značajnim ličnostima hrvatske kulture, glazbe, estrade, medija. Nije slučajno za promociju knjige odabran bistro hotela Esplanade u kojem je Arsen provodio puno vremena i bio mu je svojevrsni dnevni boravak u kojem su danas njegovi prijatelji, suradnici i kolege evocirali uspomene na njega.  

- Bilo je lako pisati jer sam imala pomoć svih njegovih prijatelja i suradnika, a nadasve od njegove Gabi koja mi je bila supervizorica jako bitna jer sam uz njezinu pomoć mogla provjeriti sve podatke. Arsen je zaslužio biografiju jer mislim da svi osim njega imaju danas biografiju a njegov život je bio jako zanimljiv i njegov rad je pokazao da je toliko toga napravio i moram reći da mi je žao što koliko god je volio Zagreb nije dobio nagradu grada Zagreba. - rekla je autorica knjige Diana Šetka.

Glazbenik Zoran Predin istaknuo je kako mu je čast što može pričalo o Arsenu kao prijatelju, ali i kao starijem bratu, mentoru i drugom ocu u glazbenom smislu. Gabi Novak, Arsenova supruga rekla je kako je nakon čitanja knjige bila sretna jer je vidjela s koliko je ljubavi i poštovanja Arsen bio okružen.m- Svi su svi toliko lijepih misli podijelili o njemu i bila je potrebna jedna takva biografija i smatram da će izazvati veliki interes i napisana je vrlo lijepo i zbilja zahvaljujem svima koji su progovorili kako su doživjeli Arsena.

- Mojih 45 godina života s Arsenom bilo je burno, ali i lijepo s bonacama i burama. Živjeti s Arsenom nije bilo lako i jedna sam od rijetkih njegovih prijateljica koja je izdržala i preživjela sve (smijeh). Bio je divno s njime živjeti, trpjeti, raditi, lijepo je u životu biti s nekim koga punim srcem voliš i poštuješ. Teško je živjeti s umjetnicima jer traže svoju slobodu i Arsen mi je uvijek govorio; hvala ti na toj slobodi i što me nikada nisi pitala kako, kuda, zašto i s kim odlazim. Samo tako jedan odnos u životu može trajati.  Hvala mu na tih 45 godina u kojima smo se lijepo nadopunjavali i šteta što nije s nama. - poručila je Gabi.

Arsena se prisjetio i glumac Dragan Despot i pričao je o njihovoj suradnji kada je glumac napisao monodramu prema tekstu Miroslava Krleže i obratio se Arsenu za pomoć jer je znao koliko je dobro upućen u Krležin rad. - Bili smo susjedi i mislim da sam jedini kojeg je pustio u svoj stan i sat vremena mi dopustio da govorim svoj tekst, a on je šutio. Kad sam završio, bez riječi je ustao i uputio se prema klaviru i počeo skladati - emotivno i na rubu suza se prisjetio Despot. 

VIDEO Teški dani za Jasmina Stavrosa: 'Imam karcinom kostiju, borim se za život'

 

Komentara 2

RO
ronyday
16:00 22.03.2023.

Bilo je burno, a neki su bili i svjedoci tih burnih nasilnih izljeva arsenija.

JO
JOZO
21:45 22.03.2023.

Bravo Gabi , iskeno i pošteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije