Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čak dva jubilarca

Ekskluzivnom svirkom u NY Sting ušao u sedmo životno desetljeće

sting
02.10.2011.
u 15:59

Ulaznice za intimni koncert u newyorškom Beacon Theatreu mogli su kupiti samo fanovi. Tom prilikom Sting je najavio i luksuzno izdanje u povodu 25 godina karijere - "Sting: 25 Years"

Sting je jučer i službeno ušao u sedmo desetljeće, a svoj 60. rođendan proslavio u petak na velikom, intimnom koncertu newyorškog Beacon Theatrea. Riječ je o posebnom koncertu na kojemu su gostovali Billy Joel, Bruce Springsteen, Lady Gaga, Mary J. Blige, Robert Downey Jr., Herbie Hancock, Vince Gill, Will.i.am, Rufus Wainwright, Branford Marsalis i Stevie Wonder. Ograničeni broj ulaznica po cijeni 280 dolara mogli su kupiti isključivo članovi Stingovog Fan Cluba. Ukupan prihod Sting je namijenio udruzi “Robin Hood Foundation”.

Kolege glazbenici otpjevali su mu “Happy Birthday”, a pojedinci su ga iznenadili pa su se na pozornici zadržali duže nego što je bilo predviđeno. Bruce Springsteen trebao je otpjevati jednu pjesmu, a izveo ih je tri. Sting mu se u jednom trenutku pridružio pa su u duetu otpjevali pjesmu grupe “Police” – “Can’t Stand Loosing You”. Sting je proslavu iskoristio kako bi najavio i skorih 25 godina karijere.

– Sredinom listopada na tržištu će se naći posebno, ekskluzivno izdanje “Sting: 25 Years” – najavio je Sting.

A ono uključuje tri CD-a, DVD “Rough, Raw & Unreleased: Live At Irving Plaza”, knjigu s fotografijama, stihovima pjesama, notnim zapisima i – Stingovim autogramom. Popularni će se glazbenik, najavio je, osobno potpisati na svako od tih ekskluzivnih izdanja.

Sting je u više navrata održao koncerte i u Hrvatskoj. U pulskoj Areni kao dio Mercury Falling turneje svirao je 1997., a potom i 2000., u sklopu turneje Brand New Day. Gotovo dvije godine nakon Lisinskog, gdje je s Edinom Karamazovim na rasprodanom nastupu promovirao “Songs From The Labyrinth”, na svojem drugom zagrebačkom nastupu te četvrtom hrvatskom, u sklopu turneje “Symphonicity” izveo je svoja najpoznatija djela u pratnji Kraljevskog filharmonijskog orkestra.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije