Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
adut htv-a

Davor Štern, Željka Ogresta i Mile Kekin dirigiraju Maestrom

maestro
Foto: HRT
16.09.2015.
u 12:00

Koliko se dobro televizijski studenti snalaze pred Simfonijskim orkestrom HRT-a, ocjenjivat će sami glazbenici i tročlani žiri

Strast, hrabrost, drskost i, naravno, bar nešto osjećaja za glazbu, glavne su odlike koje će sedam javnih osoba morati pokazati u novoj sezoni Maestra koju ćemo od 3. listopada u 20.10 sati pratiti na Prvom programu HTV-a. Kako se pred Simfonijskim orkestrom HRT-a snalaze s dirigentskim štapićem u ruci pokazat će nam studenti Željka Ogresta, Davor Štern, Jelena Radan, Jelena Miholjević, Dražen Ilinčić, Borko Perić i Mile Kekin.

Njihove će izvedbe ocjenjivati tročlani sud, koncert-majstorica Simfonijskoga orkestra HRT-a Mirjam Pustički Kunjko, maestro Tomislav Fačini i maestro Vladimir Kranjčević, koji će ocjenama pokazati koji su natjecatelji najslabiji, dok će članovi Simfonijskoga orkestra HRT-a svojim glasovima odlučiti koji natjecatelj ostaje, a koji odlazi iz serijala. – Bitno je prepustiti se glazbi i orkestru, žiriju, gledateljima otkriti užitak stvaranja glazbe jer bez obzira na sva teoretska znanja potrebna da bi netko postao dirigentom, postoji nešto što se ne može naučiti, a to je taj intiman kontakt s glazbom – savjetuju studente dirigente profesionalci. Premijerno prikazan lani, kad je pobjedu odnio glumac Ozren Grabarić, show je u kratkom roku dobio pohvale i publike i kritike, a u udarni je termin vratio klasičnu glazbu.

>>Evo što nas od jeseni očekuje na malim ekranima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije