Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu noviteti

Evo što nas od jeseni očekuje na malim ekranima!

20. 10. 2002.,Zagreb - Zagrebacki velesajam, snimanje emisije Krusake i jabuke,Neno Belan i Blanka Vlasic Photo Zeljko Hladika/Vecernji list
Foto: Zeljko Hladika/Vecernji list
1/6
23.08.2015.
u 12:12

Komercijalne televizije vjerne su realityjima, dok je javna tv kuća pripremila niz novih formata

Ljeto se primiče kraju, jasno nam to do znanja daje i ovotjedno kišno vrijeme, a za televizije kraj ovog godišnjeg doba znači jedno - završavanje priprema jesenske sheme. Reality formatima "Farma" i "Big Brother" Nova TV i RTL borit će se za naklonost gledatelja. Okršaja kod komercijalnih televizija će biti i u dramskim formatima, pa tako Nova TV napada s "Kud puklo da puklo" i "Lud, zbunjen, normalan" dok s RTL-a stiže naša inačica hvaljene španjolske serije "Los Serrano" koja se u našoj verziji zove "Horvatovi".Nacionalna televizija nudi nekoliko poslastica, neke smo već gledali, poput "The Voicea" i "Maestra", ali donosi i nove zabavne formate koje će voditi iskusna televizijska lica poput Daniele Trbović i Barbare Kolar. Gastro emisije su i dalje popularne i zato na HRT-u u program vraćaju "Kruške i jabuke", ali i neke stare serije, putopise...

Novosti stižu iz dramskog, zabavnog i mozaičnog programa

Najviše noviteta na HRT-u ove jeseni su pripremili u dramskom, mozaičnom i zabavnom programu. Dvije serije, "Patrola na cesti" i "Nemoj nikome reći", s emitiranjem počinju uskoro.

Prva serija je krimi sadržaja i glavne uloge igraju Nataša Janjić i Krešimir Mikić, dok druga serija namijenjena mladima ima 12 epizoda, a glavnu protagonisticu igra talentirana mlada glumica Mia Anočić Valentić. Starta i dramski serijal u sedam epizoda "Da sam ja netko" nastao od trenutačno popularnog filma Ivone Juke "Ti mene nosiš".

Dobra vijest za serijoljupce je da se početkom rujna reprizira kultni "Twin Peaks". Kada je u pitanju zabavni glazbeni program glavni aduti HTV-a su druga sezona mega popularnog showa "The Voice" i druga sezona dirigentskog natjecanja poznatih osoba "Maestro". Aleksandra Stankovića osim u "Nedjeljom u 2" gledat ćemo uskoro i u drugoj sezoni njegovog putopisnog dokumentarca "Vjetar u kosi". Mozaična emisija "Hrvatska uživo" u rujnu dobiva svoj lifestyle produžetak koji će se zvati "Život je lijep", a bavit će se raznim hobijima, zanimljivostima iz svijeta celebrityja..., a vodit će ga Barbara Kolar, Nevena Rendeli i Danijel Despot.

Legendarna Daniela Trbović postaje voditeljica novog formata kojeg ćemo gledati u prime timeu, ponedjeljkom iza 20 sati. Riječ je o emisiji "The Bubble" u kojoj gosti u studio dolaze nakon izolacije od vijesti o dnevnim zbivanjima, nude im se vijesti od prethodnog tjedna koje moraju komentirati i probrati koje su po njima stvarne a koje izmišljene što rezultira zabavnim situacijama. Show je postigao uspjeh u nizu zemalja. Vraća se na program i legendarni kulinarski show "Kruške i jabuke", a treći program HTV-a slavi treći rođendan trodnevnim filmskim maratonom koji starta 15. rujna.

Aduti su seoski život i transformacije

Povratak realityja "Farma" najveći je novitet jesenske sheme Nove TV. Ovo je njena četvrta sezona, zadnju smo pratili prije pet godina, i natjecatelji dosadašnjih sezona bili su zvijezde, dok u novoj sezoni to nije slučaj. U rujnu će se tako na jedno seosko imanje od civilizacije izolirati 14 natjecatelja nepoznatih široj javnosti, a seoskom životu i radu na polju podučavat će ih farmer Josip Tučkorić Joža. Voditeljska uloga, kao i prethodne tri sezone, pripala je Miji Kovačić koju veseli što će ponovno dobiti priliku za učenje nekih starih vještina i recepata. Format koji je prvom sezonom srušio sve rekorde gledanosti kod nas "Tvoje lice zvuči poznato" vraća se na male ekrane s novih osmero poznatih natjecatelja koji će ludim transformacijama u domaće i strane glazbene zvijezde te plesnim vještinama zabavljati gledatelje ove jeseni. Ovaj je show odličnim preobrazbama kandidata uistinu znao nasmijati gledatelje do suza, ali to nije jedini adut Nove TV u kategoriji humora. Obitelj Fazlinović, glavni junaci humoristične serije "Lud, zbunjen, normalan", od jeseni će u novim epizodama svojim ludim ljubavnim zavrzlamama i neobičnim poslovnim podvizima ponovno nasmijavati gledatelje. Najgledanija domaća serija u prošloj je godini bila "Kud puklo da puklo" Nove TV, čiju ćemo drugu sezonu gledati uskoro. Novinarsko-istraživački tim emisije "Provjereno" od jeseni starta s devetom sezonom, a cilj im je i dalje isti – razotkrivati nepravdu i tražiti krivce za nju. Za lifestyle teme te život poznatih i dalje je zadužena emisija In Magazin.

Tražit ćemo ljubav na selu i voljeti Horvatove

Goran Navojec, Bojana Gregorić Vejzović, Bojan Navojec, Marija Škaričić, Ljubomir Kerekeš i Vojislav Brajović jaka je glumačka postava serije "Horvatovi" koja je glavni dramski novitet u jesenskoj shemi RTL televizije. Serija je osmišljena prema uspješnoj i iznimno gledanoj španjolskoj telenoveli "Los Serrano", koja se u Španjolskoj emitira već devet sezona. Dječji glazbeni show "Zvjezdice" format je koji dosad nismo pratili na našim televizijama, a gledat ćemo ga uskoro na RTL-u. U ovom showu koji vodi Doris Pinčić Rogoznica mladi pjevački talenti u dobi od šest do 15 godina natjecat će se za sklonost žirija u kojem sjede Vanna, Alka Vuica, Zdravko Šljivac, Luka Nižetić i Enis Bešlagić. U prvom predstavljanju pjevačima žiri će biti okrenut leđima i, ako im se izvedba svidi, stisnut će zeleni gumb i stolcem se okrenuti prema izvođaču. Da bi ostvarili prolaz u sljedeći krug, pjevači moraju dobiti naklonost svih članova žirija. Šesta sezona "Ljubavi na selu" također je na programu od jeseni. Kao i prethodnih sezona, voditeljica Marijana Batinić pomaže farmerima i farmericama da pronađu ljubavnu sreću. Kandidate smo već upoznali, a kako će se razvijati njihova ljubavna priča i hoće li pronaći srodnu dušu, doznat ćemo uskoro. Regionalni "Big Brother" vrata svoje kuće na beogradskom Košutnjaku novim natjecateljima otvara uskoro, a ovaj reality vodit će Antonija Blaće i glazbenik Đorđe Miljenović, poznatiji kao Sky Wikluh, inače član srpskog benda Bad Copy. Kviz "Pet na pet" koji vodi Davor Dretar Drele uskoro počinje sa četvrtom sezonom, dok "Kolo sreće" kreće s drugom sezonom.

>>Što televizijske gledatelje čeka u novoj jesenskoj shemi?

>>Na HRT-u ove jeseni 23 nove serije, emisije i brojni filmovi

Komentara 15

D1
d12345
13:22 23.08.2015.

"Legendarna Daniela Trbović postaje voditeljica novog formata kojeg ćemo gledati u prime timeu, ponedjeljkom iza 20 sati".........jaoooo Bože baci ciglu i budi precizan......zašto ja plaćam 80 kn........i čitam ove kvazi novinare.....

Avatar cetiri
cetiri
13:57 23.08.2015.

Užas,katastrofa i još malo užasa kaj se tiće javne tv,bole da ju ukinu nego da lihvare novce

OX
oxymoron
15:03 23.08.2015.

Uzas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije