Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Stop maltretiranju

Cetinskog su zvali Mali prst, a od nasilnika se obranio remenom

'10.11.2010., Zagreb - Obiljezavanje Dana bez maltretiranja za djetinjstvo bez oziljaka u OS Zaprudje. Brojne poznate osobe  dosle su kako bi uvelicali program .Program su vodili Barbara Kolar i Ivan
'Jurica Galoic/PIXSELL'
10.11.2010.
u 16:10

Akciju kojom se želi upozoriti na nasilje među djecom podržale su brojne javne osobe

Naguravanja u školskim hodnicima, izrugivanja zbog izgleda i sitnih tučnjava u svojim osnovnoškolskim danima nisu bili pošteđeni ni naši estradnjaci. Kojim su se obrambenim mehanizmima služili u takvim situacijama, jučer su ispričali učenicima u Osnovnoj školi Zapruđe u sklopu akcije "Stop maltretiranju – za djetinjstvo bez ožiljaka" koju je organizirao radio Antena Zagreb.

Glumica gnjavila dečke

– Bio sam najniži u razredu i zvali su me Mignolo, što na talijanskom znači Mali prst, pa možete misliti kako mi je bilo. Visoki i opaki dečko uvijek me gnjavio, ali jednom sam ga uspio nadmudriti. Imao sam remen s velikom metalnom kopčom koji sam navukao na trbuh i izazvao ga da me udari. On je to napravio i slomio ruku, a mene je bolio trbuh, no riješio sam se napasnika – ispričao je Tony.

Simpatična glumica iz "Najboljih godina" Marija Borić kao klinka nije dala mira dečkima, ali oni su joj to poslije sve vratili.

– U vrtiću sam ja maltretirala dečke i trčala za njima gnjaveći ih što ne žele plesati sa mnom. Bila sam mala napast. U osnovnoj se ploča promijenila i dečki su mi sve to vratili potezanjem za kosu i nevinim šlatanjem – povjerila se Marija i poručila djeci da ruke mogu biti korisnije u pisanju pisama i miroljubivih poruka nego u dijeljenju batina. Teško je danas zamisliti da se netko mogao usprotiviti mrcini Ivanu Šariću, no kao dijete stand up komičar i RTL-ov voditelj bio je žrtva maltretiranja.

 Šarićevo je oružje humor

– Mene je na zub uzeo jedan Natko i volio me je častiti nazivima da sam ružan, smotan..., pogotovu kad bih bio u društvu prijatelja, što mi je bilo gore nego da smo se potukli – kaže šaljivi Zadranin koji se humorom uspio obraniti od vršnjaka sklonih nasilju i izrugivanju. Kad je počeo nositi aparatić za zube, znao je da će ga svi zadirkivati pa ih je sve preduhitrio.

– Stao sam pred cijeli razred i rekao im da kad mi zasvijetli u očima, znači da mojim tračnicama prolazi vlak i ako ih ugrizem, dobit će tetanus – smijući se ispričao je Ivan Šarić.

Na ovakvu akciju Antenu Zagreb ponukala je presuda protiv ubojica Luke Ritza.

Komentara 2

ZK
ZKaquila
08:49 11.11.2010.

Toni Cetinski baš i nije prava osoba za afirmaciju akcije protiv maltretiranja. Sjetite se samo koliko je puta bio bezobrazan, vulgaran, a redovito arogantan kao član žirija u kojemu se traže mlade zvijezde. A sve to pred tom djecom kojoj bi trebao biti uzor. Zbog toga se grozim na činjenicu da je i dalje glavni u tom žiriju. Sramota za RTL! Zbog toga neću niti gledati taj show!

RO
ronin
10:50 11.11.2010.

A, kako da se Anđa obrani od njega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije