Naslovnica Showbiz Estrada

Bulić: Narod je osjetio povezanost, zato su ovih dana nestale sve podjele

Ponos, ljubav, radost. Jednostavno, to treba doživjeti. Ne može se tu nešto dodati ili oduzeti, rekao je Mate Bulić koji je pjevao na dočeku Vatrenih u Splitu.
19. srpnja 2018. u 14:08 12 komentara 863 prikaza
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Na dočeku Vatrenih Ivana Perišića, Ivana Strinića, Ante Rebića, Lovre Kalinića i Filipa Bradarića u Splitu glazbenu dobrodošlicu je poželio i Mate Bulić. 

Franka i Vedran Još malo... Na ovom čarobnom imanju vjenčat će se Franka i Vedran

Za Vecernji.ba ispričao je sve detalje o dočeku naših nogometaša koji su osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Rusiji.

- U Splitu je bilo neopisivo. Gledajući na veličinu grada, regiju, došao je ogroman broj ljudi. A ozračje... Ponos, ljubav, radost. 
Jednostavno, to treba doživjeti. Ne može se tu nešto dodati ili oduzeti. Imali smo sreću da nam se dogodi nešto ovakvo, da se ujedinimo, zaboravimo na agoniju koju Hrvati prolaze već dulje vrijeme. Ništa nam se ljepše nije moglo dogoditi - opisao je pjevač doživljaje s dočeka u Splitu. 

Na pitanje kako objašnjava tako spektakularan doček s obzirom na poznatu sukob juga Hrvatske s Hrvatskim nogometnim savezom.

Duško Lokin DUŠKO LOKIN Bez tupea sam ljepši od Putina, a od mnogih i pametniji te sretniji

- Među narodom se probudio osjećaj povezanosti, domoljublja. Zato su ovih dana nestale ili su neprimjetne sve podjele koje smo imali priliku gledati  posljednjih godina. Sada zaista vrijedi ona “Iznad svih Hrvatska”. I to moramo zadržati. Politika mora napraviti neke iskorake, pokazati dobru volju u naporima da ovaj narod ostane jedna cjelina. Hrvati iz Bosne, iz Hercegovine, iz Hrvatske su jedan narod. Na pozornici u Splitu sam rekao kako donosim pozdrave iz Bosne i Hercegovine te od hrvatskih iseljenika u svijetu. Lovre Kalinić mi je tada uzeo mikrofon i počeo pjevati:  “Jednom kada život...” i ozračje je proključalo.

Najbolji let Subašić u sigurnim rukama: do Zadra u avionu kojim je upravljala i njegova djevojka

Ante Rebić mi je također uzimao mikrofon dok smo pjevali o Hercegovini.  Na kraju sam ja najmanje radio (smijeh). Osjeća se kako cijela nacija isto diše. Kad sam rekao da prenosim pozdrave Hrvata iz BiH, dlake su mi pucale  koliko sam se naježio. Emocionalni naboj bio je ogroman. Nije bilo protokola više. Spontano su se stvari događale, zbog toga su nastale slike koje ćemo cijeli život pamtiti. Bilo je iznad očekivanja svih nas - odgovorio je Bulić.

Dodao je kako većinu naših reprezentativaca dobro poznaje, a Ivana Rakitića i Luku Modrića zna još kao dječake, dok su ostali česti gosti na njegovim koncertima.

>>Pogledajte kako je bilo na dočeku Vatrenih u Splitu

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • orao21:

  Zajedno protiv političke kaste od UDBE, uhljeba, lažni branitelja, GONG-a, Dokumente i Puhovskog i za godinu dana smo slobodni i živimo u blagostanju. U boj, u boj za narod svoj! Hrvatska iznad svega!

 • Avatar velebit15
  velebit15:

  U Hrvatskoj nema ustaša. Srbi i domaći izdajnici vide samo ono što oni žele vidjeti, ono što je u njima. A sve što je ultra desno u Hrvatskoh je samo rezultat srpske osvajačke politike. Kako god, Hrvati, pa čak ni ... prikaži još!i ustaše, nisu nikad osvajali već samo branili svoju zemlju. Želim podsjetiti, da je Thompson rezultat srpske i četničke politike. Da nije bilo srpske agresije, Thompson bi danas bio negdje možda konobar. Uostalom Jasenovac nije pjesma od Thompsona, već od pokojnog Joška Tomičića, pokoj mu duši. Također da nije bilo Puniše Račića i srpske diktature, nebi bilo niti Dr. Ante Pavelića. Molim da se prestanu vrijeđati pošteni građani Hrvatske. Naši dragi nogometaši sa gospodinom izbornikom Zlatkom Dalićem su cijelom svijetu u Rusiji pokazali tko su i kakvi su Hrvati.

 • 30.05.:

  Bilo bi to lijepo kad bi potrajalo da sjever ne mrzi jug i da jug ne mrzi sjever da se nazivamo samo Hrvati pozdrav Hrvatima ma gdje bili