Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na turneji

Britanska grupa Keane stiže u Ljubljanu

Keane
VL
17.07.2012.
u 14:44

Skupina koja je svjetsku slavu stekla zahvaljujući hitu "Hopes and fears" 29. studenog susjedima će predstaviti svoj alternativni, melankolični izričaj s klavijaturama u glavnoj ulozi

Britanska grupa Keane stiže u Ljubljanu. Skupina koja je svjetsku slavu stekla zahvaljujući hitu "Hopes and fears" 29. studenog susjedima će predstaviti svoj alternativni, melankolični izričaj s klavijaturama u glavnoj ulozi. Sloveniju će posjetiti u sklopu turneje po Europi i Libanonu, na koju će krenuti u listopadu i studenom.

Britanski glazbenici Tom Chaplin, Richard Hughes, Tim Rice-Oxley i Jesse Quin, pod imenom Keane na sceni su se pojavili 1997. godine. Otad do danas stvorili su četiri studijska albuma, a hitovima "Bend & Break“, „Everybody's changing“, „This is the last time“, „Is it any wonder“, „Somewhere only we know“ i „Disconnected“, ovi, deveterostruki dobitnici platinaste nagrade te nagrade BRIT zarazili su publiku i postali miljenici diljem planeta.

No, ni njihova priča nije bajkovita pa do slave nisu došli preko noći. Na značajniji uspjeh čekali su punih sedam godina, koprcajući se u nastojanjima da se probiju do publike. S albumom i naslovnom pjesmom "Hopes and fears" 2004. godine dobili su potvrdu vlastite vrijednosti i poticaj da krenu naprijed. I zaista, otad su se uspinjali munjevitom brzinom! Ime Keane počelo se isticati na Billboardovim ljestvicama, a zahvaljujući albumu "Perfect symmetry" uvršteni su na "liste slavnih". Naime, čitatelji Q magazina proglasili su ih jednim od najboljih britanskih bendova ikad. I svrstali ih u društvo The Beatlesa, Oasisa i Radioheada.

Grupa Keane danas oko sebe okuplja mnoštva, zbog čega redovito rasprodaje koncerte i festivalske nastupe. Upravo zbog te činjenice ulaznice za koncert u Hali Tivoli već su sada u prodaji.

 





Ključne riječi

Komentara 1

MA
mavrovich
10:30 20.07.2012.

29. listopada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije