Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

"Omoguru čita za đake i na daljinu"- program Kampanje "I ja želim čitati" u Noći knjige

I ja želim čitati
24.04.2020.
u 10:13

Ovogodišnje održavanje Noći knjige koje se održava 23. travnja povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, održano je u specifičnom virtualnom svijetu.

Nacionalna kampanja za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom „I ja želim čitati!“ kojoj  je organizator Hrvatsko knjižničarsko društvo priključila se svojim programom u manifestaciju Noći knjige. Naziv programa je „Omoguru čita za đake i na daljinu“.  Prigodnim video predavanjem Kampanja nastavlja s informiranjem i educiranjem onih kojima su potrebna znanja i vještine pri razumjevanju teškoća koje imaju osobe s disleksijom i teškoće s čitanjem.

Virtualno predavanje logopedinje Maje Peretić realizirano je u suradnji s brandom Omoguru - Dyslexia Friendly Reader. Korištenje ovog alata olakšava, poboljšava i potiče čitanje kod osoba s disleksijom i ostalim teškoćama čitanja. Maja Peretić pokazala je kako koristiti Omoguru kod čitanja lektire. Kako je moguće povećati, razmaknuti ili podebljati slova. Da li je bolje čitati tekst koji ima pozadinu u boji.

Omoguru Reader aplikacija pruža mogućnosti kao što su: prilagodba fonta te razmaka među slovima i redcima, rastavljanje riječi na slogove što olakšava ritam čitanja, postavljanje pozadinske linije za poboljšanje fokusa i praćenja retka,  animacija te linije čime se poboljšava brzina čitanja.

Kampanja „I ja želim čitati!“ nastavlja na poticanju čitanja posebno za ranjive skupine stanovništva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije