Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAJEM DOMA

Raspjevana Dunja Knebl u #OdSobeDoSobe!

Dunja Knebl
Foto: Youtube
1/6
01.06.2020.
u 18:00

Dunja Knebl predstavnica je naše tradicionalne pjesmarice, zaštitinica naše baštine i sinonim hrvatske etno glazbe.

Hrvatski glazbenici učinili su puno za „stanje uma“ svih nas za vrijeme pandemije COVID-19. Svakodnevne svirke iz njihovih dnevnih boraka činile su nam dane veselijima i lakšima, a oni nastavljaju dalje sa svojim izvedbama samo za nas, iako se društveni, pa tako i glazbeni život malo pomalo vraćaju „u normalu“.

U ovotjedni #OdSobeDoSobe stiže nam Dunja Knebl.

Dunja Knebl predstavnica je naše tradicionalne pjesmarice, zaštitinica naše baštine i sinonim hrvatske etno glazbe. Objavila je 14 albuma, a osim toga i nekoliko albuma u vlastitom, online izdanju. Godine 1997. nominirana je za hrvatsku glazbenu nagradu Porin u kategoriji za najbolji ženski vokal. Osim te nominacije slijedi niz drugih nominacija, a Porin je osvojila 2008. za album “Kite i kitice”.

Te godine osvojila je za isti album i nagradu Indexi. Autorica je monodrame "Zašto sam postala javna pjevačica s 47 godine ili strah od kloniranja" kao i predstave - mjuzikla "Oj ti tožni človek", profesorica je ruskog i engleskog jezika, živjela je u Americi, Indoneziji, Rusiji. Danas je u Zagrebu i bez nje naša etno scena ne bi bila ista.

U projektu #OdSobeDoSobe izvela je pjesmu Dej mi Bože, joči sokolove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije