Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometna oaza

Velika Gorica već ima idejni projekt novog kampa HNS-a

Maketa
Foto: VL
19.02.2015.
u 16:30


Zemljište koje nudi Velika Gorica tri puta veće je od Svetica.

U iščekivanju odluke zagrebačke Gradske skupštine (26. ožujka) o budućnosti nogometnoga kampa HNS-a na Sveticama, Velika Gorica, kao izgledna B-opcija, već je izradila idejni nacrt svoje nogometne oaze.

Projekt s kojim će Velikogoričani pred Šukera i Vrbanovića, po narudžbi Grada Velike Gorice, izradila je tvrtka Urbani prostor. Nositelj projekta još uvijek je NK Gorica...

Hotel s bazenom

– Smatramo da je ovo mnogo razvojnija platforma za kamp nacionalnih reprezentacija ​od Svetica jer se samo nogometni dio proteže na gotovo trostruko većoj površini od Svetica. Osim toga, nudimo još gotovo 200.000 četvornih metara zemljišta za širenje i dodatne partnerske investicije – kazao je predsjednik NK Gorica, velikogorički gradski vijećnik Nenad Črnko.

Napominje kako ovo nije konačna verzija projekta, i moguće ju je dorađivati. Primjerice, izbaciti atletsku stazu sa stadiona i premjestiti je na jedan od vanjskih terena. Stadion je predviđen za maksimalno deset tisuća gledatelja uz mnoštvo popratnih sadržaja u cijeloj sportskoj zoni.

Delegacija Velike Gorice već se najavila čelnicima HNS-a za sastanak na kojemu bi Davoru Šukeru i Damiru Vrbanoviću prezentirali svoj projekt. Na prvome nacrtu zasad još nije ucrtan luksuzni hotel s bazenom, koji ima prostora niknuti na tri pozicije. On će biti sastavni dio budućega kampa.

Osim goleme površine koju nude za kamp, prostora kakva nema nitko u Hrvatskoj, adut Velikogoričana je izvrsna prometna povezanost sa Zagrebom. Naime, nogometni kamp niknuo bi tek nekoliko stotina metara od novoga terminala Zagrebačke zračne luke, uz prometnicu koja vodi izravno prema maksimirskom stadionu. Također, osim što bi darovao zemljište za kamp, Grad Velika Gorica bio bi ga spreman održavati veći dio godine.

– Igramo otvorenih karata. Želimo da hrvatska javnost zna zašto se kandidiramo za gradnju kampa i zašto smatramo da smo najidealniji kandidat – dodao je Črnko.

>> Nogometni kamp u Velikoj Gorici bio bi jeftiniji od Svetica

I na međunarodni natječaj

Kako god završila priča s HNS-om, projekt raskošnoga nogometnog kampa u Velikoj Gorici neće stati. Naime, ne bude li HNS zainteresiran za njegovu gradnju, Grad je spreman izaći na međunarodni natječaj i pronaći stranoga investitora. Turopolje će u sljedećih nekoliko godina postati nogometno središte Hrvatske...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije