Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Šuker:

'Ovo je velika pobjeda ostvarena u teškim uvjetima zbog svega...'

Hrvatska - Bugarska
Foto: Pixsell
1/6
11.10.2015.
u 08:37

Da bismo izravno otišli na EP moramo pobijediti u utorak na Malti, a Talijani ne smiju izgubiti od Norveške u Rimu.

Napokon! Napokon smo vidjeli pravu hrvatsku reprezentaciju, napokon su naši dečki i u nacionalnom dresu iskazali sve svoje vrline zbog kojih igraju u velikim europskim klubovima! Bugarska je pala praktički bez ispaljenog metka, naša je momčad slavila 3:0 (2:0) nakon izvrsnih 90 minuta, iako su uvjeti za igru bili apsolutno anti-nogometni.

Uoči utakmice neki su mediji učinili sve kako bi se "podmetnula noga" našoj reprezentaciji, stvoreno je nekakvo suludo ozračje u kojem bi se poraz ili remi Hrvatske zlurado dočekao. Srećom, upravo u tom negativizmu naši su nogometaši pronašli i najveći motiv i odigrali jednu od najboljih utakmica posljednjih godina.

Zbog huliganizma su tribine opet bile prazne, tijekom cijele utakmice prala je jaka kiša nošena hladnim vjetrom. No naši igrači na teškom travnjaku nisu posustajali, držali su visok ritam do samoga kraja. Nije bilo slaboga mjesta u našem sastavu i tako je novi izbornik Ante Čačić na najljepši način debitirao u svojoj funkciji.

Modrića je uhvatio grč

Nikola Kalinić bio je prvo ime dvoboja. Silno se trudio, sjajno je asistirao Rakitiću za drugi gol, a na kraju je i zabio za 3:0, taj mu je gol pripremio gotovo jednako dobri Perišić. A baš je Perišić rano načeo Bugare, već u 2. minuti, poslije sjajnoga dodavanja Luke Modrića, koji je u poluvremenu ostao u svlačionici.

- Luka je imao kontrakciju mišića pokraj prepone, uhvatio ga je grč i nismo željeli ništa riskirati. Uostalom, Badelj ga je dobro zamijenio – govorio je presretni Čačić, koji je odjenuo najbolje odijelo za najveću utakmicu u dosadašnjoj karijeri.

I očekivano je dobro vodio momčad, nije previše "kemijao", vjerovao je u ove dečke.

- Kad sam preuzeo momčad rekao sam da vjerujem u njihovo poštenje i karakter, a nogometno im je znanje neupitno. U svlačionici imamo petoricu igrača koji su osvajali europske kupove, velika je kvalitativna razlika između nas i Bugara, to je na travnjaku i potvrđeno – pričao je Čačić i posebno naglasio:

Još je rano za slavlje

- Znali smo da je uz nas velik broj navijača, i u Hrvatskoj i u dijaspori, osjećali smo da su mnogi naši ljudi iskreno s nama i ta nam je pozitivna energija dala i dodatni motiv! Hrvatska je reprezentacija nacionalni ponos, tako će uvijek biti i učinit ćemo sve da se izravno plasiramo na EP u Francusku. Idemo, dakle, na Maltu po tri boda, iako nam neće biti lako. Tamo nas čeka vruće vrijeme, oko 30 stupnjeva Celzija, a vidjeli smo da su se i Talijani i Norvežani namučili s Maltežanima. Međutim, nemamo izbora, zanimaju nas samo tri boda i zato nakon ove velike pobjede neće biti nikakvoga slavlja.

Vjerujete li da Italija neće izgubiti doma protiv Norveške?

- Na to, na žalost, ne možemo utjecati. Međutim, Italija je osjetno bolja momčad, Italija nije kod kuće izgubila 37 kvalifikacijskih utakmica i logično je vjerovati da neće izgubiti ni u utorak. Ali, time se ne želim zamarati. Uostalom, budemo li ovako igrali i u možebitnom doigravanju, uvjeren sam da ćemo otići na Euro – rekao je samouvjereni Čačić.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, također nije krio zadovoljstvo:

- Ovo je velika pobjeda, ostvarena u teškim uvjetima zbog svega što se događa oko hrvatskog nogometa. Sad odlazimo po pobjedu na Maltu, još jači, s mnogo više samopouzdanja. Loše je što o plasmanu na Euro ne odlučujemo sami o sebi, ali vjerujem da će Italija potvrditi da je bolja momčad – pričao je Šuker.

>>Samo nas pobjeda ili remi Italije spašavaju od neizvjesnosti dokvalifikacija

>>Hrvatska potopila Bugarsku u Čačićevom debiju na praznom Maksimiru

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije