Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oni dani u mjesecu

Glavobolja, akne, nadutost... Riješite se simptoma PMS-a uz ove namirnice

PMS
Foto: Thinkstock
02.06.2014.
u 08:11

Simptoma PMS-a mnogim ženama predstavljaju prave probleme. Doznajte kako ih se riješiti ili barem ublažiti.

Predmenstrualni sindrom (PMS) na lošem je glasu i to s razlogom.

Nadutost, glavobolja, neraspoloženje... Tek su neki od simptoma PMS-a koji znaju izbaciti iz takta. Dobra vijest je da postoje namirnice koje mogu ublažiti te simptome. Women`s Health Magazine otkriva koje su to namirnice koje moramo konzumirati " u one dane..."

Brokula, kelj pupčar i artičoke
Povrće koje obiluje vlaknima može smanjiti nadutost. Izbjegavajte hranu koja sadrži dosta soli jer će uzrokovati nadutost, a baš to želite izbjeći. Zato, zaboravite na slane grickalice tijekom PMS-a.

Banane

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Nesanica prije mjesečnice za mnoge je žena uobičajena pojava. Stručnjaci sa Sveučilišta John Hopkins u Baltimoreu utvrdili su da žene s nedovoljno sna su osjetljivije na bol pa će i menstrualni bolovi biti intenzivniji. Banane mogu "spasiti" stvar i pomoći kod nesanice jer sadrže melatonin koji pomaže u regulaciji prirodni ritma.

Govedina, puretina i piletina

Ako se osjećate letargično, ove namirnice će vam pomoći. Vitamin B12, prisutan u nemasnom mesu, daje energiju u borbi protiv takvog osjećaja.

Zeleno lisnato povrće

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Akne koje se javljaju za vrijeme PMS-a neugodna su pojava. Borite se protiv njih konzumacijom zelenog lisnatog povrća koje je odličan izvor vitamina A koji se "bori" protiv suhe kože, nastanka akni i blokira UV zračenja.

Sjemenke bundeve

Ako patite od glavobolje tijekom mjesečnice ili neposredno prije, magnezij će biti odličan izbor za rješavanje tih tegoba jer opušta krvne žile što može ublažiti glavobolje. Jedite sjemenke bundeve i pirjani špinat na kokosovom ulju s češnjakom.

Jaja

Tijekom PMS-a mnoge žene muči povećana glad pa dan započnite s doručkom bogatim proteinima i zdravim masnoćama. Na tavi pomiješajte jedno cijelo jaje s dva bjelanjka. Uz to za doručak pripremite i pola šalice svježeg sira.

>>Hrana za utjehu: Kalcij protiv PMS-a, gljive za sreću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije