Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pariz

Francuska donijela zakon o zabrani premršavih modela

Manekenka
Foto: Shutterstock
16.04.2015.
u 14:29

Nestat će čarolije, umrijet će umjetničke slobode, a zajedno s njima sahranit ćemo velebnu modu francuske prijestolnice koja je oduvijek diktirala trendove.

Tradicionalni francuski bunt pronio se modnim krugovima.

Nestat će čarolije, umrijet će umjetničke slobode, a zajedno s njima sahranit ćemo velebnu modu francuske prijestolnice koja je oduvijek diktirala trendove.

Kao da im je oduzeta sama esencija postojanja, skvičanje oponenata, u mojim očima, graniči s groteskom. Kvragu, zar je toliko teško zamisliti svu tu presvetu čaroliju dizajnerskih ostvarenja na djevojci prosječne tjelesne mase koja ima više od osamnaest godina? Očigledno jest. Odgovor na pitanje zašto, također, nitko ne posjeduje u svojim mentalnim mapama.

No, kao i svaka velika i značajna promjena, tako je i ova naišla na otpor neistomišljenika. Poanta zlobne francuske odluke nije puniti državnu blagajnu ni uništiti prosperitetnu modnu industriju nego mijenjati mentalitet, sad već duboko internalizirane kriterije ljepote i poremećene estetske ideale koji su nam se uvukli duboko u svijest zbog konstantne izloženosti slikama modela na rubu uhranjenosti.

Cilj ovih, po nekima suludo visokih kazni, jest promovirati zdrav izgled koji neće poticati mlade djevojke unutar industrije, a i one koje su tim slikama izložene, da jurcaju za nedostižnim idealima koji ih mogu koštati zdravlja, nezamislive patnje, a u konačnici i života.

Cijeli članak pročitajte na portalu Fashion.hr

>>One su modeli za donje rublje: Mi nismo 'anđelice', ali smo seksi!

Komentara 3

JO
Jole1958
20:13 16.04.2015.

Baš me zanima koliko muškaraca stvarno smatra te žene-kosture privlačnim. A još kad se uzme u obzir tona žbuke na licu i photoshop ...

SA
sampras
17:02 16.04.2015.

sigurno neće biti optimizirano za žene "prosječne mase" kako se nadaju debele žene, nego će biti banirane bolesnoće tipa BMI<15. moguće da "francuska" ministrica iz Afrike ne propiše i rasne kvote.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije