Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žuta doza vedrine

Žuti pozdrav Suncu za dom pun svjetlosti i ugodne \'pozitive\'

yellow (1)
Foto: Arhiva VL
1/10
28.04.2012.
u 13:02

Žutu boju nazivaju intelektualnom i komunikativnom jer se smatra da potiče umne sposobnosti i poboljšava raspoloženje

Jaglac, narcis, mimoza, forzicija, maslačak... Za proljetnu cvjetnu raskoš uvelike je \"zaslužna\" energizirajuća žuta boja koja u prirodnom spektru ima istaknuto mjesto - uz plavu i crvenu, žuta se ubraja u tri osnovne ili primarne boje iz kojih nastaju sve ostale.

Živahna i topla, boja sunčane svjetlosti naziva se intelektualnom i komunikativnom jer se smatra da potiče umne sposobnosti i dobro raspoloženje. Poznati emotikon smiley uveseljava nas žutim nasmiješenim licem!

U uređenju doma, žuto svakako zaslužuje \"smajlića\" zato što osvjetljuje prostor, zrači ugodom i udobnošću, veselo privlači pozornost. Premda žuta nedvojbeno \"upada u oči\", može ona biti i te kako profinjena i elegantna.

Pokazuje to Murano Vanity, stolica od prozirnog obojenog polikarbonata koju je Stefano Giovannoni dizajnirao nadahnut staklarskim kreacijama s venecijanskog otoka Murano. Eleganciju je sjajno utjelovio i Marc Sadler s Twiggy, svjetiljkom koja podsjeća na cvjetni zvončić koji se povinuo na tankoj stabljici.

Žutu ekstravaganciju donosi Blu Bleu s luksuznom hidromasažnom kadom Kali\' Color 170, a i sofa Ruche dizajnerice Inge Sempe proslavila se u žutom izdanju. Vitka konstrukcija od bukovine presvučena je udobnom \"poplunastom\" navlakom sašivenom nabiranjem i \"preštepavanjem\" tkanine.

I svjetiljka Super-Light, koju su dizajnerice Yvonne Fehling i Jennie Peiz osmislile kao jednostavnu žarulju na dugačkom kabelu koji se može postavljati na raznovrsne načine, odlično izgleda upravo sa žutim kabelom.

I neobična vaza Closely Separated u žutoj je pozitivi, baš kao i kućica-svijećnjak LightHouse - žuti simbol toplog doma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije