Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moderno doba

Žene su danas puno sklonije depresiji nego prije 40 godina

krevet
Photos.com
08.09.2011.
u 16:06

Žene su pod pritiskom jer se od njih očekuje da budu domaćice, majke i uspješne poslovne žene s vrhunskom karijerom

Današnje su žene izložene dva puta većem riziku oboljenja od depresije u usporedbi sa ženama prije 40 godina, a rezultat je to žongliranja između obitelji i poslovnih obveza. 

Velika očekivanja modernih žena imaju svoju cijenu: jedna od sedam žena će u barem jednom razdoblju života patiti od depresije, što je dvostruko veći broj od muškaraca, piše Daily Mail citirajući istraživanja koja objašnjavaju da je na ženama strašan teret održavanja obitelji i karijere. Znanstvenici koji su proučavali opseg problema mentalnog zdravlja diljem Europe otkrili su kako su žene pod povećanim rizikom u dobi od 16 do 42 godine, kada žele imati djecu.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar gmail
gmail
17:41 08.09.2011.

Podjeliti teret sa ocem. Služiti Bogu a ne bogatstvu, i nema depresije

OB
-obrisani-
19:15 08.09.2011.

Pa kako neke zene i nece biti u \"totalnoj depresiji\", kada zbog nemoci u samo nekoliko dana za traznenje \"partnera za udaju\", preko nekoliko stranica, posalju preko \"300 maila\", sadrzaja tipa,\"Hi, How are you?, Regards\", a vec poslije toga salju svoj telefonski broj, lazno se predstavljajuci, ne raspoznavajuci vise lazi od istine i saljuci svoje stare i izlizane slike po \"15 godina\"

ST
stela
00:49 15.10.2011.

nisu bile depresivne ili nisu imale dijagnozu? ista stvar i s muskarcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije