Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a opet nisu zadovoljne

Prosječna žena pred ogledalom potroši 2 tjedna godišnje ili 55 minuta SVAKI dan!

šminkanje, žena, djevojka, ogledalo, koža (1)
Foto: Thinkstock
25.02.2014.
u 09:00

Dva tjedna na šminkanje i frizuru ili dva tjedna odmora? Vi birate

Koliko vam se puta učini da bi vam trebalo više od 24 sata da biste uspjeli sve svoje obveze dovršiti u jednom danu?

Oko osam sati ode na spavanje, barem još toliko na posao pa još sat, dva u prometnim gužvama i ostane vam vrlo malo slobodnog vremena. A znate li na što dragocjenih sat vremena dnevno utroši većina žena? Na uljepšavanje i lickanje pred ogledalom!

Pokazalo je to istraživanje koje su proveli u emisiji Today u suradnji s AOL-om nad 2000 odraslih osoba i 200 tinejdžera starijih od 16 godina.

Foto: pixabay

Istraživali su koliko pažnje pridaju svom izgledu te kako to utječe na njihov svakodnevni život. Iznenađuju li uopće ovi rezultati?

Žene, prema rezultatima, tijekom godine potroše 355 sati ili dva tjedna na frizuru i šminkanje, što se svede na oko 55 minuta dnevno. Muškarci potroše stotinjak sati manje.

Osim čiste računice, istraživanje je zagreblo i ispod površine, pokazujući kako žene i tinejdžerke unatoč utrošenim satima u brizi za svoj izgled imaju negativnu sliku o sebi. 60 posto žena i 78 posto tinejdžerki kazalo je da su nezadovoljne svojim izgledom, a zbog njega je "nesretno" i 36 posto muških ispitanika.

Demografski podaci pokazuju pak da su izgledom nezadovoljnije žene koje imaju djecu od onih koje još nisu majke, a najčešće kritične točke za oba su spola trbuh, tanka kosa i problemi s kožom.

>>Severina, Angelina, Ana i Victoria sebi su lijepe, drugi im poručuju – premršave ste

>>A. Rucner fotkom u kupaćem kostimu podijelila fanove: 'Nema ni 20 kg'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije