Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisnici ga proglasili genijalnim

Žena podijelila trik za spašavanje džempera koji su se smanjili u pranju: ‘Možete ih vratiti u normalu!’

TikTok
29.01.2024.
u 14:27

Trik zahtijeva minimalan trud

Izvaditi omiljeni džemper koji je savršeno udoban iz perilice samo da biste ustanovili da se smanjio tijekom pranja, može biti nevjerojatno frustrirajuće i može vas ostaviti razočaranima. No, ovaj novi trik kreatorice sadržaja može pomoći u spašavanju džempera koji su se skupili u pranju, a oni koji su ga isprobali nazvali su ga apsolutno genijalnim, piše Mirror

Vjerojatno će postati vaše glavno rješenje u slučaju da se odjevni predmet koji se koristi samo za kemijsko čišćenje slučajno nađe uz ostatak uobičajenog rublja. Kreatorica sadržaja, Violet Witchel, na svom je TikTok računu: @violet.cooks objavila video u kojem točno objašnjava kako svom smanjenom džemperu vratiti stari sjaj.

@violet.cooks My lifesaving hack during winter when a dry clean only accidentally gets thrown in a normal cycle #sweaters #unshrink #hack #laundry #downey ♬ Classic Jazz Piano - Relaxed and bright(1016589) - Ponetto

Trik je brzo prikupio preko 1600 lajkova i zahtijeva minimalan trud. Violet je u videu pokazala svoj džemper koji se razočaravajuće skupio u pranju, no u kratkom snimku uspjela ga je vratiti u prvobitnu veličinu. "Ako slučajno stavite vuneni ili pamučni džemper od kašmira u pranje na vruće i on se skupi, ovo je moj trik da ga vratim u normalu. Započnite izdašnim prskanjem sredstva za uklanjanje nabora, ovo će olabaviti vlakna. Zatim uzmite glačalo za paru. Stavite na najjaču razinu i započnite." objasnila je kreatorica sadržaja.

Violet je to demonstrirala tako što je čvrsto držala donji dio svog oštećenog džempera, pri čemu ga je napetost njezina stiska povlačila prema dolje, i isprva pomicala glačalo prema dolje u okomitim linijama od vrha sporim tempom. "Želite ići polako i ponoviti ovaj proces u sva četiri smjera", objasnila je. "Čini se kontraintuitivnim dodavanje više topline, ali vjerujte mi da radi." Violet je tada u svom videu pokazala razliku između lijeve strane džempera na kojoj je napravila ovaj proces i desne, koja je još bila skupljena.

VEZANI ČLANCI:

Lijeva je strana visjela mnogo niže od desne, što ukazuje da se vratila na svoju izvornu veličinu prije nego što je oštećena u ciklusu pranja. Violet je dodala da za završetak popravka morate "ponoviti taj postupak na svim stranama džempera i u svim smjerovima, i dobro ga protresti kada završite."

Brojni korisnici TikToka rekli su da bi sami isprobali ovaj trik. Jedan je komentator napisao: "Kakva sjajna ideja!" Druga je rekla da će to sama isprobati nakon što je njezina "slatka kći" skupila odjeću pokušavajući joj pomoći. 

Majka 11-ero pokazala super trik za pranje bijelog veša: 'Da i bez namakanja ostane kristalno bijel'

Ključne riječi

Komentara 1

SB
Stroga Babaroga
15:40 29.01.2024.

“Vuneni ili pamučni džemper od kašmira” - o čemu se tu radi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije