Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo, lako, ali štetno

Žena na Facebooku pokazala kako se lako fuge čiste sredstvom za odvode: Je li to ipak opasno?

Cleaning & Organising Inspiration Australia / Facebook
16.07.2021.
u 09:30

Odlučna u namjeri da očisti fuge i vodeći se filozofijom 'sredstvo je sredstvo' ili 'sve je to isto', odlučila je pokušati s onim što ima - i oduševila se s rezultatima

Svi koji u nekoj prostoriji doma imaju pločice i fuge, znaju kako se brzo i lako zaprljaju i koliko ih naporno može biti čistiti, a jedna je mama za njih 'otkrila' idealno sredstvo.

U Facebooku grupi Cleaning & Organizing Inspiration žena je objasnila da je umjesto sredstva za čišćenje fuga i pločica slučajno kupila proizvod za čišćenje i odmašćivanje sifona i odvoda.

Odlučna u namjeri da očisti fuge i vodeći se filozofijom 'sredstvo je sredstvo' ili 'sve je to isto', odlučila je pokušati s onim što ima - i oduševila se rezultatima.

- Potrebno je skroz lagano struganje, a što duže ostavite sredstvo da djeluje, manje ćete morati upirati sa spužvom ili četkom - napisala je i podijelila fotografije svojih pločica prije i nakon čišćenja, no mnogi su napisali da je njen savjet izuzetno opasan za pločice, a moguće i za zdravlje.

Budući da je masa za fuge porozna, tvrde, snažni proizvodi kao što je na primjer izbjeljivač ili pak sredstvo za čišćenje odvoda mogu nagristi materijal toliko da fuge popucaju.

Mladi Petrinjci dobili su Knjigušku, kontejnersku knjižnicu s više od tisuću naslova

1/3

- Sredstvo za čišćenje odvoda ima snažne kemikalije koje se smiju koristiti samo za što su predviđene - dodao je jedan korisnik i zaključio da mnogi kemikalije za čišćenje upotrebljavaju bez da uopće znaju što je u njima, kako djeluju i kako ih pravilno koristiti.

- Barem koristite rukavice, da ne dobijete ozbiljne kemijske opekline! - napisao je, a savjetuje i da se zbog isparavanja zaštite i oči

- Kad ovo postane trend, keramičari će imati puno posla s ispravljanjem štete!- zaključila je jedna korisnica u grupi.

Pogledajte kako se lako riješiti plijesni koja se skuplja uz rub tuš kabine!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije