Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unos vode

Liječnik otkrio jednostavan trik kako provjeriti jeste li dehidrirani: Samo se trebate uštipnuti za prst!

TikTok
06.07.2021.
u 07:00

Njegov video brzo je prikupio više od šest milijuna pregleda te gotovo 700 tisuća lajkova

Tijekom ljeta važno je piti dovoljne vode kako ne bismo dehidrirali, a jedan liječnik otkrio je test kojim ćete u sekundi otkriti jeste li popili dovoljno vode.

Kako piše Mirror, liječnik Karan Raj na svom TikTok profilu objavio je video u kojem je objasnio kako se može provjeriti dehidracija te dodao kako je to priznata tehnika poznata kao Turgorov test. Trik je jednostavan, sve što trebate je stisnuti kožu prsta i paziti koliko vremena treba da se vrati u normalu.

@dr.karanr

Dehydration check @remus.bujor #schoolwithdrkaran #SimlishSessions #WorkThisWay #learnontiktok

♬ Steven Universe - L.Dre

- Ovo je poznato kao test štipanja kože ili Turgorov test. Što ste više hidratizirani, to će vaša koža biti elastičnija i ona će se brže vratiti nakon što je uštipnete. Ako ste dehidrirani, koža gubi elastičnost i treba joj neko vrijeme da se vrati u normalu - objasnio je Raj u svom videu.

Njegov video brzo je prikupio više od šest milijuna pregleda te gotovo 700 tisuća lajkova, a mnogi su ostali oduševljeni njegovim trikom. “Upravo sam isprobala i moja koža ostala je dugo gore. Odmah idem po vodu”, komentirala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Sad mogu lako pratiti svoj dnevni unos vode.”

Influencericu koju prati 6.5 mil. ljudi napadaju jer se zaručila tek nakon 15 godina veze: 'Nepoštovanje'

1/8
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:24 06.07.2021.

Znao sam za ovo bilo jednom na tv👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije