Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme za snack

Razbudite se hranom: Ove namirnice pomažu kad se javi umor na poslu

umor
pexels.com
06.07.2021.
u 07:00

Uzmite desetak minuta pauze, prošetajte i pojedite neku od ovih namirnica.

Normalno je da nas na poslu u jednom trenutku uhvati umor, pogotovo nakon što smo izvršili neke teške i komplicirane zadatke ili nakon što smo proveli nekoliko sati na sastanku. Ipak, treba se što prije razbuditi jer radni dan nije pri kraju. Znate li da vam u tome mogu pomoći razne namirnice? Odvojite desetak minuta za međuobrok, pojedite nešto s ovog popisa i bit ćete kao novi, prenosi Healthista.

Na prvom mjestu popisa namirnica koje razbuđuju našla se, očekivano, kava koja će brzo aktivirati moždane vijuge. Ipak, njezin učinak je kratkotrajan, a može izazvati i tjeskobu. Ako to želite izbjeći ili jednostavno niste veliki ljubitelj kave, možete posegnuti za nekom od sljedećih namirnica.

1. Riba
Smanjit će krvni tlak, a redovita konzumacija može smanjiti rizik od Alzheimera i artritisa. Osim toga, omega-3 masne kiseline potiču rad mozga i memoriju.

Viralni recept za mini jaja oduševio internet: Ipak, neki upozoravaju da su opasna!

2. Orašasti plodovi
Najbolji izbor su bademi koji poboljšavaju općenito zdravlje, ali i ono što je najvažnije na poslu – koncentraciju. Naravno, i drugi plodovi poput oraha i lješnjaka su odlični.

3. Bobičasto voće
Poznato je da odlično djeluje na krvotok i općenito zdravlje organizma, ali jeste li znali da bobičasto voće ima veliku ulogu u dobroj memoriji mozga? Mnoga istraživanja su to potvrdila, a kao najbolji izbor navode borovnice.

4. Soja
Proizvodi od soje sadrže visoku razinu triptofana i serotonina koji su izravno povezani s poboljšanom funkcijom i fokusom mozga. Uvrstite ih u jelovnik barem dva puta tjedno.

Milenijalci ne znaju brinuti o biljkama, puno je stresnije nego što smo mislili:

umor
1/7

Komentara 1

BE
belototo
09:50 06.07.2021.

ova propagiranja da se zeludac cijelo vrijeme drzi zasicenim su odvratna. upravo konstantno zderanje (makar i malih kolicina) dovodi do umora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije