Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neka druga matematika

Žena će na ovo potrošiti 300 sati godišnje, a muškarac tek 30

par, kupaona
Foto: Thinkstock
1/2
09.01.2015.
u 08:26

Kada je karijera u pitanju, žena je u deficitu za dobrih 270 sati godišnje u odnosu na muškarca. Toliko joj je potrebno da bi na poslovnom sastanku izgledala podjednako reprezentativno kao i kolega pokraj nje

Prosječno vrijeme koje (prosječna) zaposlena žena potroši na njegu, uljepšavanje i održavanje fizičke kondicije.

Make-up: 5 minuta

Kosa: 15 minuta

Manikura: 30 minuta (svaki drugi tjedan)

Depilacija voskom: 60 minuta (jednom mjesečno)

Bojenje kose: 60 minuta (svakih šest tjedana)

Šišanje: 30 minuta (svakog drugog mjeseca)

Feniranje: 30 minuta (svaki tjedan)

Trening: 60 minuta (dva ili tri puta tjedno)

Za razliku od toga, prosječni muškarac potroši desetak minuta za brijanje svakog jutra, isto toliko za pranje kose jednom tjedno i pola sata za šišanje jednom mjesečno.

Dakle, žena utroši više od 300 sati godišnje na ljepotu, a muškarac potroši za ovaj režim svega 30 sati na godišnjoj razini.

Kada je karijera u pitanju, matematika tada izgleda ovako:

Žena je u deficitu za dobrih 270 sati godišnje u odnosu na muškarca. Toliko joj je potrebno da bi na poslovnom sastanku izgledala podjednako reprezentativno kao i kolega pokraj nje.

Dakle, da bismo i vizualno zadovoljile poslovne kriterije, mi žene trebamo ”odraditi” čak 270 sati plus godišnje! Ipak, to nije razlog da odustanemo od onoga što radimo. Međutim, trebamo shvatiti da žene na visokim i odgovornim položajima praktički "otpišu" sate i sate tijekom svoje karijere samo za uljepšavanje. A ako bismo se više usredotočili na predanost poslu, više isticali sposobnost i uspjeh nego izgled? Tko zna, možda bi to s vremenom dovelo do toga da konačno sebi damo dozvolu da se opustimo.

>>Najveći zimski neprijatelji vaše ljepote

Komentara 1

OP
openheimer2
09:55 09.01.2015.

ma sve zavisi kakve gene imas neke zenske netrebaju to neke pak trebaju sve sa spiska i opet su gadne kak god nema im pomoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije