Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORIS ČAVLINA PREDSTAVIO TRENDOVE

Zbogom monokromiji, ovoga ljeta na licu se nose boje

23.05.2009.
u 15:45

Brojne dame s nestrpljenjem su dočekale dolazak vrhunskog internacionalnog make-up artista Borisa Čavline u Zagreb kako bi i domaćim obožavateljicama njegovog lika i djela predstavio trendove u make upu koje ćemo ovoga ljeta viđati na licima Hrvatica. Hipi djevojka iz sedamdesetih, snažna vamp žena osamdesetih, grčka božica ili mistična ljepotica – Čavlina je ženama ponudio izbor iz kojeg mogu stvoriti i vlastitu viziju ovosezonske ljepote.

Iako, barem u nekim detaljima, nikada nisu ni izašle iz mode, sedamdesete i osamdesete, barem kada je o šminci riječ, ove se sezone vraćaju na velika vrata. Kako je istaknuo Boris, žene više nisu uniformirane, a to treba istaknuti i odgovarajućim make upom. Stoga se treba maknuti od monokromije i prepustiti se bogatstvu boja koje će maksimalno istaknuti oči svake žene: tirkizna, plava, zelena, pink, ali i tople boje kao što su brončana, zlatna i terakota.

Look inspiriran sedamdesetima, prikladan i za dan i za noć, uz tirkizno sjenilo, nalaže i rumenilo boje breskve, sjajilo za usne roza boje te gotovo pretjerano naglašene gornje, ali i donje trepavice baš kakve je imala i jedna od najpopularnijih manekenki tog doba, Twiggy. “Žena koja namjerno privlači pažnju”, kako je istaknuo Čavlina, za večernji izlazak izabrat će osamdesete u kojima se sa svime pretjerivalo. Naravno, taj izgled prilagođen je suvremenoj ženi, ali je i dalje dovoljno jak da istakne žensku snagu i moć.

Izgled grčke božice, vrlo jednostavan i praktičan, ali ujedno i vrlo privlačan, idealan je za vruće ljetne dane, ali i večeri na moru. Dovoljno je bronzerom osvježiti ten, bogato namazati trepavice, usne istaknuti prozirnim sjajilom te velikom četkom obilno nanijeti rumenilo.

Ovaj izgled najviše se svidio pjevačici i voditeljici Vlatki Pokos koja nam je otkrila da ljeti preferira prirodni izgled, a od kozmetike joj je najvažnija dobra zaštitna krema. Iako se zna sama našminkati, za neke zahtjevnije poteze, rađe se prepusti u ruke stručnjacima.

- Jaču šminku se uopće ne bih usudila sama nanositi. Morate bit vrhunski majstor da bi to izgledalo savršeno – kaže Vlatka te dodaje kako se u Hrvatskoj, što se vrhunskih vizašista tiče, u posljednjih nekoliko godina dogodila prava revolucija.
- Kad sam ja započinjala karijeru niste imali od koga nešto naučiti. Improvizirali smo i izgledali – svakako – ističe pjevačica.

Posljednji look, kojeg je Čavlina izabrao za subotnje predstavljanje je uvijek popularni “smokey eye”, ali ne u crnoj, već u bakrenoj boji. Kako bi još više naglasio oči, Boris se odlučio za sjenilo sa šljokicama koje su ove sezone apsolutni “must have” u kozmetičkoj torbici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije