Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
QUELLE FASHION.HR

Varijacija crne: Od minimalizma do romantike

12.02.2009.
u 23:55

Što će se nositi slijedeće jeseni i zime na prvom danu Quelle Fashiona.hr pokazalo je pet hrvatskih dizajnera koji su u gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu predstavili svoje kolekcije za iduću godinu. Naglašena seksipilnost, ženstvenost i elegancija te prevladavanje crne i sive boje bio je glavni naglasak svih pet revija. Dizajneri također nalažu: slijedeće zime što više patentnih zatvarača!

Galerija slika: Quelle Fashion.hr

Nije bilo sumnje da je barokni grad u četvrtak navečer bio centar hrvatske mode uz mnoštvo poznatih i manje poznatih lica gladnih novih modnih poslastica. Organizacija koja je od početka besprijekorno funkcionirala obećavala je potpuni užitak u revijama bez naguravanja i manjka sjedala što je slučaj na sličnim događanjima. A od poznatih lica u revijama su iz prvog reda uživali Lejla Šehović i Tarik Filipović, Neven Ciganović, Anita Ðuzel i Ante Gotovac čija je "Simonica" nosila reviju Ivice Skoke.
"U posljednje vrijeme potpuno sam se posvetila glazbenoj karijeri, ali sam samo zbog svog dobrog prijatelja Ivice Skoke odlučila opet stati na pistu", otkrila nam je Simona.

Modni spektakl u rodnom gradu nisu propustile ni trenutno vjerojatno najveće zvijezde u Varaždinu, grupa Voodoo Lizards koja je bez obzira na ludnicu koja ih prati prije skorašnjeg puta u Los Angeles našla vremena i vidjeti što se nosi. "Moramo znati kakvi su trendovi kako bismo se za Ameriku dobro odjenuli", rekao je bubnjar Saša Maček.


Video: Sergije Michieli

Ovosezonski Quelle Fashion.hr otvorila je revija karlovačkog dizajnera Igora Dobranića koji je inspiraciju za kolekciju pronašao u crno-bijelom svijetu kakav uglavnom i prevladava u hladnim jesenskim i zimskim danima. Ogoljela drveća bila su njegov glavni motiv pa ih je stavio i kao print na suknje, hlače i kapute, a "hladnoću" uzorka ublažili su topli materijali. Dobranić je osim da žena bude elegantna mislio i na to da joj bude toplo, ali i da odjeća bude praktična što je postigao slojevitošću. Dobranić u 2010. godini vidi futuristički ženu pa je pribjegao i umjetnim srebrnim materijalima koje je upotrijebio u izradi kaputa i ogrtača. No, tu je i dalje klasika - obavezna francuska kapica.

Dizajnerski duo sestre Maja i Petra Špoljar naglasak stavljaju na ženski seksipil koji su odlično istaknule uskim haljinama duljine do iznad koljena i našivenim velikim cvjetovima. I one su vodile računa o udobnosti pa su sve haljine sašivene od vune. Mali odmak od haljine napravile su kolekcijom tajica i topića kombiniranih s visokim čizmama. Sestre Špoljar najavile su ono što se kasnije moglo vidjeti i u ostale tri revije - patentni zatvarači na haljinama, ali i ostalim odjevnim predmetima bit će apsolutni "must have" slijedeće jeseni i zime.

Za razliku od Dobranića i Špoljar, Ivana Barać odlučila se za umjetne materijale kao što su skaj i poliester i od njih stvorila seksipilnu kolekciju s malom dozom darkerskog stila. Barać se prvenstveno obraća mlađoj populaciji koja će zasigurno širokih ruku prihvatiti njezine prsluke od umjetne kože u kombinaciji s uskim hlačama, uz nezobilazne čizme na visoku debelu petu. Elegantnija varijanta su uske haljine i suknje do iznad koljena također s patentnim zatvaračem odostraga.

Ana Maria Ricov predstavila je također nosivu i funkcionalnu kolekciju, urbanog karaktera. I ona jesen/zimu 2009./2010. vidi u sivoj i crnoj te u prirodnim materijalima s naglaskom na pamuk i vunu različitih tekstura i tkanja u kombinaciji s pletivom. Ricov na glavu stavlja usku kapicu, nalik na onu plivačku, a cijelu kolekciju opet karakteriziraju - patentni zatvarači.

Ipak, najveći pljesak izmamio je već renomirani dizajner na Ivica Skoko čiji su glavni inspirativni motivi proizašli iz kombinacije cirkusa, romske kulture i Španjolske. Kao što je Skoko i sam rekao, riječ je o vrlo zahtjevnoj i kompleksnoj kolekciji na kojoj je dugo radio (posljednja haljina u kojoj je prošetala Aleksandra Grdić šivana je 12 dana, a utrošeno je čak 79 metara materijala), no prema reakcijama publike bilo je jasno da su se utrošeno vrijeme i trud potpuno isplatili. Dizajner je odlično iskombinirao današnji pojam visoke elegancije s "flamenko" stilom koji podrazumijeva kombinaciju crvene i crne, bogatstvo volana, puno čipke, ali i perje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije