Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
funkcionira

Ova je učiteljica smislila odličan trik da djeca dobro operu ruke: Treba samo pečat!

Facebook
15.03.2020.
u 07:00

S klincima nije uvijek lako, no ova je nastavnica uspjela stati na kraj ofrlje opranim rukama mališana

Malu djecu ponekad je teško naučiti da često moraju prati ruke i voditi higijenu, pogotovo u vrijeme koronavirusa i zaraza. Jedna učiteljica trećeg razreda iz Missourija otkrila je odličan trik kojim je naučila djecu da često peru ruke, što je oduševilo društvene mreže, prenosi Daily Mail.

Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa i bakterija:

Shauna Woods, 29, ima posebno napravljen pečat na kojem piše 'Ms. Woods', kojeg inače koristi za označavanje svojih knjiga u učionici, ali prošlog tjedna počela je stavljati pečate na ruku djece. Djeca koja do kraja dana dovoljno puta operu ruku i uspiju skinuti svu boju, dobiju nagradu.

Na svom Facebook profilu objavila je fotografiju svoje ruke s pečatom i napisala: "Radimo sve što možemo da se riješimo bakterija u učionici 550. Učenici dobe pečat na početku dana. Ako ga operu do kraja dana, dobiju nagradu. Stvarno se trudimo."

Foto: Facebook/RTL

Shauna je rekla kako je inače u ovo doba godina povećan broj bolesti i zaraza, ali s današnjom situacijom je još gore. Iako u učionici postoji umivaonik, sredstvo za dezinfekciju i vlažne maramice, ona pokušava na sve načine natjerati djecu da tijekom dana peru ruke. Prvog dana djeci je ovo bilo natjecanje kako bi dobili nagrade, ali nakon tjedan dana korištenja, već im je prešlo u naviku da redovito peru ruke.

Njena objava je oduševila ljude i dobila je puno komentara podrške. "Kakva dobra ideja! Nije lako potaknuti djecu da kroz cijeli dan peru ruke, tako da je svaka inicijativa dobra", glasio je jedan komentar. "Ovo je stvarno divna ideja kako naučiti djecu da peru ruke. Uskoro će im postati navika, bilo da je podmićivanje ili ne. Svaka čast!", rekla je oduševljena korisnica.

Pogledajte kako se zaštiti od koronavirusa:

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
09:58 15.03.2020.

a vidim skida taj sapun i lak s nmoktiju😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije