Naslovnica Lifestyle Gourmet

Trebate ideju za nedjeljni ručak? Isprobajte ovo

Ako trebate ideju za ukusan nedjeljni ručak, s pačjim prsima i ploškama krumpira teško ćete pogriješti
06. travnja 2014. u 08:00 0 komentara 1545 prikaza
pačja prsa
Foto: Thinkstock

SASTOJCI:  Pačja prsa, crno vino, krumpir, češnjak, vrhnje, zeleni papar, demi-glace umak, začin

PRIPREMA: Pačja prsa odvojite od kosti, a zatim ih stavite u marinadu od crnog vina i ostavite u hladnjaku 24 sata. Na grijaćoj ploči prvo pecite stranu s kožicom, otprilike deset minuta, a drugu pet minuta. Vatra ne smije biti jaka.

PLOŠKE KRUMPIRA: Krumpir nasjeckajte kao čips, ploške oblikujte kako želite (može okruglo kao na slici) i zalijte bijelim lukom i kiselim vrhnjem. Pecite četrdesetak minuta na 170 stupnjeva.

UMAK OD ZELENOG PAPRA: Osim samog papra, dodajte kiselo vrhnje, demi-glace i malo začina.

>>Bez grižnje savjesti! Pačja prsa sa šumskim voćem imaju tek 120 kcal

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.