Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"di ih ti jedeš u Sarajevu?"

Travničanin kaže da su splitski ćevapi bolji od sarajevskih: Brzo mu odgovorili neistomišljenici

Instagram/@admirshera
05.07.2023.
u 15:15

Iskreno, bolji su nego u Sarajevu. Sekundu bolji. Ali od travničkih definitivno nisu bolji, ti su ipak najbolji..., zaključuje Jahić nakon degustacije splitskih ćevapa.

Danas smo se zaputili u Split, probati ćevape za koje Splićani kažu da su "najbolji na svitu", riječi su s kojima počinje Instagram video Admira Jahića, online poznatijim pod nadimkom Shera. Rodom iz Travnika Jahić živi i radi u Sarajevu, a na društvenim je mrežama poznat po svojim recenzijama i ocjenama raznih lokala s hranom u Bosni i u regiji. Po svemu sudeći, čovjek zna kakvog su okusa (izgleda i mirisa) dobri ćevapi pa je testirao i splitske za koje lokalci tvrde kako su "bolji od onih sarajevskih...".

"Ovo je iskreno mišljenje objektivnog Travničanina koji kruh zarađuje u Sarajevu", napisao je Jahić u opisu svoje snimke u kojoj, kad mu narudžba dođe za stol prvo 'pregledava' lepinju. "Sviđa mi se što je natopljena (mašću, naravno) i to je više 'pitica' nego 'somun', znači da je bliže Travniku nego Sarajevu", kaže.

"Ja osobno najviše volim reš pečene ćevape s lukom. Ali mislim da oni ne prave reš-pečene", kaže, a nakon degustacije ćevapa zaključuje: "Iskreno, bolji su nego u Sarajevu. Sekundu bolji. Ali od travničkih definitivno nisu bolji, ti su ipak najbolji...'

Njegova je snimka očekivano prikupila brojne komentare, posebno od Sarajlija koji su odmah javno, bez da su probali splitske ćevape, izrazili svoje neslaganje s Jahićevim ukusom. Neki od njih su čak zaključili i da autor ćevape u Sarajevu ne jede na prvom mjestu pa su ga u pravom bosanskom maniru odmah pozvali da im se javi kad bude u gradu, da ga oni odvedu "ćevape bez konkurencije". A oglasila se na Instagramu i ekipa iz Banja Luke, nezadovoljna što 'legendarni banjalučki ćevapi nisu spomenuti među konkurencijom...'.

Svi su ludi za "hrvatskim ćevapima" iz restorana na zagrebačkoj Kajzerici. Probali smo - mljevenike!

Komentara 7

ME
medvedgrad
16:03 05.07.2023.

Normalno da su bolji. Od sarajevskih cevapa kao i od grada,, ostao samo lažnjak.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
21:23 05.07.2023.

Željo 1 i Željo 2

AR
art1
22:40 05.07.2023.

Naravno da su čevapi bolji u Splitu nego u Sarajevu, a isto tako bolji je i burek sa sirom u Zagrebu nego u Sarajevu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije