Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži dom

Tonkine oči pričaju priču o odbačenoj kujici sa štencima

Tonka
Foto: Privatni album
1/5
04.02.2014.
u 18:40

Kujica je sa štencima pronađena u hrpi lišća uz cestu, puna rana i buha, gladna i preplašena

Tonkine oči pričaju priču, priču o napušetnom psu i neodgovornim vlasnicima. Vlasnicima koji se o svom psu nikada nisu brinuli pa je ostala skotna dok je još i sama bila štene. A onda su je izbacili na cestu, zajedno sa štencima.

Prva sreća

- Pronađena je uz cestu u okolici Zagreba - kaže Petra Puvača, predsjednica Udruge Sedma od Devet. I to je bila prva sreća koja se dogodila u Tonkinu životu, konačno se pojavio čovjek koji je nije ostavio i koji je potražio pomoć Udruge. Spašena je zajedno sa svojim potomstvom, a svi su bili pothlađeni, preplašeni i gladni.

Iako je bila jako mlada mama, Tonka se izvrsno snašla u novoj ulozi i uspješno othranila svojih pet štenadi. Od mršave kujice, pune rana, buha i glista, postala je prekrasan pas željan dodira i nježnosti. Cijepljena je protiv zaraznih bolesti i bjesnoće te čipirana. Za Tonku volonteri traže dom u kojem će prepoznati svu nježnost koju nosi sa sobom. Na privremenom je smještaju u stanu kojeg djeli s još jednom kujicom, naučena je na šetnje i obavljanje nužde vani. Ali i dalje je bez svojih ljudi, a Tonka jako voli ljude.

Prilazi svima

- U šetnji prilazi svima kako bi se pomazila i kao da ih pita: Jesi li ti moj čovjek. Dobro se slaže i s drugim psima, neovisno o spolu i veličini, sa svima se rado igra. Neka vas ne brine hoće li se slagati s djecom, Tonka voli i djecu. Jednom prilikom u štenji smo susreli grupu djece, svi su ju mazili, a ona je svima dijelila puse - opisuje Petra Tonkin karakter.
Tonka sada ima manje od godinu dana i 15 kilograma. neće više rasti, a uklopit će se u svaki prostor. Bitno da je uz nju njezin čovjek, koji će je maziti i voljeti do kraja života i kojem će ona pružiti svu svoju ljubav. A kako Tonku možete udomiti doznat ćete od Petre, nazovite je na 091/7960530.

Ključne riječi

Komentara 1

EV
evropljanin
13:29 05.02.2014.

zelim tonki da brzo pronade ljude koji se brinu o njoj. i ja sam imala takovu 13godina bila je kod mene.zahvalnijeg bica nikad necete naci.petra i vama zelim puno srece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije